Prajitura cu banane si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 2 Feb 2016 | 2433 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura preparata de Lucinda Quinn, pe Paprika TV si mi-a atras atentia pentru ca se prepara rapid, ingrediente putine si deloc sofisticate. Nu am stat mult pe ganduri si am preparat-o si eu. Nici nu imi imaginam sa iasa atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 200 g iaurt sau lapte batut
  • 110 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 lgt. esenta vanilie
  • 2 banane

Pt. topping:

  • 50 g zahar brun
  • 30 g faina
  • 60 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si iaurt:

Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca usor. Peste ingredientele uscate se toarna jumatate din cantitatea de iaurt si untul topit. Se amesteca si se dau deoparte.


Ouale, esenta de vanilie si restul de iaurt se mixeaza bine. Se toarna compozitia de mai sus si se mixeaza in continuare. Bananele se zdrobesc cu furculita si se adauga amestecului. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.


Topping: Faina cu zaharul brun se amesteca. Se pune untul taiat bucatele si se amesteca pana se obtine un aluat sfaramicios. Se presara deasupra compozitie, dupa care se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.


Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 23x33 cm.

2

Se poate servi atat calduta cat si rece.

3

Merge perfect alaturi de o cafea, un ceai, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

anca_rm 1

03.02.2016, 09:14

faina reteta Mirela ,

Gherca Daniela 1

03.02.2016, 09:34

buna, buna prajiturica!

Andreea Caroline 1

03.02.2016, 17:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cremoasa ("Pastel de Nata")