Prajitura cu banane si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 2 Feb 2016 | 1373 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura preparata de Lucinda Quinn, pe Paprika TV si mi-a atras atentia pentru ca se prepara rapid, ingrediente putine si deloc sofisticate. Nu am stat mult pe ganduri si am preparat-o si eu. Nici nu imi imaginam sa iasa atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 200 g iaurt sau lapte batut
  • 110 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 lgt. esenta vanilie
  • 2 banane

Pt. topping:

  • 50 g zahar brun
  • 30 g faina
  • 60 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si iaurt:

Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca usor. Peste ingredientele uscate se toarna jumatate din cantitatea de iaurt si untul topit. Se amesteca si se dau deoparte.


Ouale, esenta de vanilie si restul de iaurt se mixeaza bine. Se toarna compozitia de mai sus si se mixeaza in continuare. Bananele se zdrobesc cu furculita si se adauga amestecului. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.


Topping: Faina cu zaharul brun se amesteca. Se pune untul taiat bucatele si se amesteca pana se obtine un aluat sfaramicios. Se presara deasupra compozitie, dupa care se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.


Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 23x33 cm.

2

Se poate servi atat calduta cat si rece.

3

Merge perfect alaturi de o cafea, un ceai, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (17)

anca_rm 1

03.02.2016, 09:14

faina reteta Mirela ,

Gherca Daniela 1

03.02.2016, 09:34

buna, buna prajiturica!

Andreea Caroline 1

03.02.2016, 17:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!