Prajitura cu banane si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 2 Feb 2016 | 1640 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura preparata de Lucinda Quinn, pe Paprika TV si mi-a atras atentia pentru ca se prepara rapid, ingrediente putine si deloc sofisticate. Nu am stat mult pe ganduri si am preparat-o si eu. Nici nu imi imaginam sa iasa atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 200 g iaurt sau lapte batut
  • 110 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 lgt. esenta vanilie
  • 2 banane

Pt. topping:

  • 50 g zahar brun
  • 30 g faina
  • 60 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si iaurt:

Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca usor. Peste ingredientele uscate se toarna jumatate din cantitatea de iaurt si untul topit. Se amesteca si se dau deoparte.


Ouale, esenta de vanilie si restul de iaurt se mixeaza bine. Se toarna compozitia de mai sus si se mixeaza in continuare. Bananele se zdrobesc cu furculita si se adauga amestecului. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.


Topping: Faina cu zaharul brun se amesteca. Se pune untul taiat bucatele si se amesteca pana se obtine un aluat sfaramicios. Se presara deasupra compozitie, dupa care se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.


Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 23x33 cm.

2

Se poate servi atat calduta cat si rece.

3

Merge perfect alaturi de o cafea, un ceai, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

anca_rm 1

03.02.2016, 09:14

faina reteta Mirela ,

Gherca Daniela 1

03.02.2016, 09:34

buna, buna prajiturica!

Andreea Caroline 1

03.02.2016, 17:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci verzi si ciocolata