Prajitura cu bezea

de Bunica in Prajituri, 22 Mar 2012 | 9420 vizualizari

 

Cine mi-a dat reteta o numea Zapada murdara, dar m-am saturat de zapada din Bucuresti, asa ca am hotarat sa-i spun Prajitura cu bezea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 7 lingurite nes sau cafea Inca
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 200 g. unt
  • 3-4 plicuri zahar vanilat
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea:

Blatul:

Inainte de a ne apuca de batut albusurile , amestecam intr-un castron faina , nesul si praful de copt.

7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar( se bat pana stau pe teluri)

Se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul si ingredientele uscate, incorporandu-le usor cu lingura.

Intreaga compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la o temperatura de 165 grade timp de 35-40 min.Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.

Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Blatul obtinut se taie in doua( ca la tort).

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Faina si laptele se pun alternativ pentru a nu forma cocoloase.

Cantitatea obtinuta se pune intr-o craticioara pe foc( eu am facut-o in tuci pentru a fi sigura ca nu se lipeste).

Se fierbe amestecandu-se bine pentru a nu se lipi.

Cand crema este fiarta, trebuie sa fie ca o ciulama, se lasa sa se raceasca putin si se adauga untul si zaharul vanilat.

Crem calduta se intinde peste primul blat , apoi se pune al doilea blat. Deasupra se orneaza cu bezeaua. 

Bezea:

Cele 4 albusuri se bat cu 7 linguri de zahar timp de 20 minute la bain-marie.

Dupa 15 min. se pune zeama de lamaie, batandu-se in continuare inca 5 min.

Bezeaua se intinde peste blat, iar deasupra se rade ciocolata.

Se da la rece si se serveste dupa cateva ore.

TIPS-URI

1

Se poate coace si in forma rotunda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu cafea