Prajitura cu bezea

de Bunica in Prajituri, 22 Mar 2012 | 5500 vizualizari

 

Cine mi-a dat reteta o numea Zapada murdara, dar m-am saturat de zapada din Bucuresti, asa ca am hotarat sa-i spun Prajitura cu bezea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 7 lingurite nes sau cafea Inca
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 200 g. unt
  • 3-4 plicuri zahar vanilat
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea:

Blatul:


Inainte de a ne apuca de batut albusurile , amestecam intr-un castron faina , nesul si praful de copt.


7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar( se bat pana stau pe teluri)


Se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul si ingredientele uscate, incorporandu-le usor cu lingura.


Intreaga compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la o temperatura de 165 grade timp de 35-40 min.Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.


Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Blatul obtinut se taie in doua( ca la tort).


Crema:


Se freaca galbenusurile cu zaharul.Faina si laptele se pun alternativ pentru a nu forma cocoloase.


Cantitatea obtinuta se pune intr-o craticioara pe foc( eu am facut-o in tuci pentru a fi sigura ca nu se lipeste).


Se fierbe amestecandu-se bine pentru a nu se lipi.


Cand crema este fiarta, trebuie sa fie ca o ciulama, se lasa sa se raceasca putin si se adauga untul si zaharul vanilat.


Crem calduta se intinde peste primul blat , apoi se pune al doilea blat. Deasupra se orneaza cu bezeaua.



Bezea:


Cele 4 albusuri se bat cu 7 linguri de zahar timp de 20 minute la bain-marie.


Dupa 15 min. se pune zeama de lamaie, batandu-se in continuare inca 5 min.


Bezeaua se intinde peste blat, iar deasupra se rade ciocolata.


Se da la rece si se serveste dupa cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Se poate coace si in forma rotunda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

23.03.2012, 08:59

buna buna

Alinutza80 1

25.03.2012, 15:02

alba_zori 1

13.02.2013, 15:12

foarte buna,si mie imi place sa fac cu bezea deasupra torturilor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Negresa II