Prajitura cu bezea si foaie de napolitana

de La Ancuta in Prajituri, 22 Ian 2013 | 14346 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 1 praf de sare

Pandispan:

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  • 2 f oi de napolitana (de marimea tavii in care vom coace blaturile)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si foaie de napolitana:

Incepem cu pregatirea bezelei. Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste iar spuma devine lucioasa.

La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza.

Asezam in tava (25x35 cm) o foaie de napolitana peste care intindem bezeaua in strat uniform.

Coacem la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.


Pentru pandispan mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste.

Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Cernem faina si o aduagam in compozitie amestecand usor, pana se incorporeaza.

La final adaugam uleiul si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava (tot de 25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Scoatem apoi din tava si il lasam la racit.


Pregatim apoi crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pe baie de abur pana cand se topeste zaharul. Dam deoparte, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.

Mixam untul spuma si adaugam treptat crema de oua. Mixam pana se omogenizeaza si rezulta o crema fina.


Pe un platou asezam foaia de bezea (cu napolitana in jos). Intindem trei sferturi din crema peste bezea si acoperim cu pandispanul. Crema ramasa o intindem peste pandispan si acoperim cu a doua foaie de napolitana presand usor cu mana.


Lasam prajitura sa stea cateva ore, iar apoi putem sa o portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si foaie de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (63)

JamilaCuisine 1

24.01.2013, 13:51

Arata super bine si cred ca este si foarte buna. De mult timp va urmaresc blogul si raman mereu incatata de retete si de modul de prezentare. Felicitari!

La Ancuta 1

24.01.2013, 15:11

Multumesc mult Geanina

babi5 1

23.11.2013, 15:39

Buna tare trecut la favorit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!