Prajitura cu bezea si foaie de napolitana

de La Ancuta in Prajituri, 22 Ian 2013 | 15073 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 1 praf de sare

Pandispan:

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  • 2 f oi de napolitana (de marimea tavii in care vom coace blaturile)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si foaie de napolitana:

Incepem cu pregatirea bezelei. Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste iar spuma devine lucioasa.

La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza.

Asezam in tava (25x35 cm) o foaie de napolitana peste care intindem bezeaua in strat uniform.

Coacem la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.


Pentru pandispan mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste.

Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Cernem faina si o aduagam in compozitie amestecand usor, pana se incorporeaza.

La final adaugam uleiul si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava (tot de 25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Scoatem apoi din tava si il lasam la racit.


Pregatim apoi crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pe baie de abur pana cand se topeste zaharul. Dam deoparte, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.

Mixam untul spuma si adaugam treptat crema de oua. Mixam pana se omogenizeaza si rezulta o crema fina.


Pe un platou asezam foaia de bezea (cu napolitana in jos). Intindem trei sferturi din crema peste bezea si acoperim cu pandispanul. Crema ramasa o intindem peste pandispan si acoperim cu a doua foaie de napolitana presand usor cu mana.


Lasam prajitura sa stea cateva ore, iar apoi putem sa o portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si foaie de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

JamilaCuisine 1

24.01.2013, 13:51

Arata super bine si cred ca este si foarte buna. De mult timp va urmaresc blogul si raman mereu incatata de retete si de modul de prezentare. Felicitari!

La Ancuta 1

24.01.2013, 15:11

Multumesc mult Geanina

babi5 1

23.11.2013, 15:39

Buna tare trecut la favorit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice