Prajitura cu bilute de branza si visine

de Rocsi in Prajituri, 27 Aug 2016 | 746 vizualizari

 

Combinatia de prajitura cu branza si visine mi se pare tare reusita si delicioasa. Cel putin la mine, prajiturile cu branza sunt apreciate si mancate din cateva miscari. Am profitat de ultimele visine proaspete din piata, ca sa mai fac ceva bun. Daca vreti ca bilutele de branza sa fie mai ferme, adaugati 1-2 linguri de faina in plus. Noi preferam branza mai cremoasa, de asta am redus cantitatea de faina.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru branza:

  • 400 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • 250 gr visine
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bilute de branza si visine:

Incepem cu visinele. Le spalam, le scoatem samburii si le punem intr-o sita sa se scurga. Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, pana se albesc. Adaugam uleiul treptat, apoi laptele. Intr-o canita punem praful de copt, bicarbonatul, le stingem cu zeama de lamaie si le incorporam peste galbenusuri. Adaugam vanilia, apoi faina cernuta. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Branza: Branza faramitata cu mana, o amestecam cu oul, zaharul si vanilia. La final punem si faina. Tapetam cu unt si hartie de copt, o tava de 24/37 cm. Din compozitia de branza formam bilute, le asezam in tava. Turnam compozitia de blat, usor, iar deasupra punem visinele. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este bine coapta, cam 40-45 de minute dureaza. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. O pudram cu zahar, o portionam si servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bilute de branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

03.09.2016, 19:45

Ce-mi place combinatia!

Aletta 1

23.05.2017, 09:09

Rocsi 1

24.05.2017, 10:24

Mirela, Aletta, va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos (ciambellone soffice)