Prajitura cu biscuiti

de roxana007 in Dulciuri, 20 Dec 2009 | 3193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti obisnuiti sau petit beurre.
  • Pentru crema:
  • 1l lapte,
  • 4 linguri amidon
  • putina coaja rasa de portocala,
  • 4 linguri cacao,
  • 250 gr zahar,
  • esenta rom15 ml si zahar vanilinat
  • Pentru sirop:
  • 200ml apa,
  • 5 linguri zahar,
  • esenta de rom 15 ml.
  • 1 cutie frisca hula
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Laptele se pune la fiert.Intr-un castron se pune amidonul si zaharul se amesteca si se adauga cate putin lapte dupa care se pune in tot laptele si se dau cateva clocote pana se ingroasa crema si se adauga coaja de portocala.Dupa ce a fiert crema se imparte in 2 o jumatate se lasa alba si se adauga zaharul vanilinat iar in cealalta jumatate se adauga cacaoa si esenta de rom.se face siropul din apa pe care o punem la fiert impreuna cu zaharul iar dupa ce sa racit adaugam esenta de rom.Intr-o tava dreptunghiulara sau patrata se aseaza un strat de biscuitii pe care i-am insiropat se pune crema alba dupa care se mai pune un strat de biscuiti si crema de cacao pana terminam biscuitii.La urma punem deasupra un strat de frisca si radem ciocolata.e super buna.se lasa cateva ore la frigider.pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Bunica 1

05.04.2013, 09:20

La multi ani!

mena29 1

05.04.2013, 11:48

La multi ani!

Ina 1

05.04.2013, 18:57

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!