Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie(Reteta nr 100)

de JulyCris in Prajituri, 10 Iun 2014 | 10319 vizualizari

 

Uite ca am ajuns si la reteta cu nr 100. Acum cateva luni nici nu ma gandeam la asa ceva,azi,sunt fan acest site. :) Am invatat o gramada de lucruri si mai ales o gramada de retete. Va multumesc tuturor! >:D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 100 gr unt
  • 150 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • Pt decor
  • 150 ml frisca
  • 4 linguri nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie(Reteta nr 100):

Blat

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Dupa ce au devenit ferme,adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand zaharul se dizolva complet.

Faina o amestecam cu nucile si praful de copt si adaugam peste bezea amestecand incet cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza totul. Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20 de minute,pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Crema

Galbenusurile le frecam cu zaharul,apoi adaugam laptele si amidonul si punem la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam la o parte de pe foc si adaugam vanilia si untul taiat cubulete si omogenizam. Lasam la racit.

Pt decor

Batem frisca tare. Jumatate o adaugam peste crema de vanilie si amestecam bine pana se omogenizaza complet. Cealalta jumatate o amestecam cu nuca maruntita sau macinata(eu am macinat-o in rajnita de cafea).

Asamblare

Blat,crema,frisca amestecata cu nuca. Decoram cu topping de ciocolata sau dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie(Reteta nr 100)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu vanilie