Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu

de Lau in Prajituri, 14 Mar 2011 | 7754 vizualizari

 

initial am vrut sa fac negreasa de post dar mam razgandit si a iesit prajitura asta

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana si jumatate apa
  • 1 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • miez de nuca
  • faina cat cuprinde sa devina un aluat ca la chec
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri tort jelee rosu
  • kiwi pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu:

Blatul-apa se amesteca cu zaharul pana cand se topeste, dupa care se adauga uleiul, faina treptat, cacaoa, praful de copt, esenta de vanilie. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se presara miez de nuca sfaramat, se pune compozitia, se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe pachet


1 plic de tort jelee se pregateste conform instructiunilor si al 2 se pune doar 100 ml apa. Se pregatesc pe rand.


Cand este gata blatul se lasa la racit, dupa care se taie in 2. Se aseaza prima foaie se unge cu budinca, se pune a 2 foaie. Se taie kiwi felii si se aseaza dupa preferinta. Se pune primul plic de tort jelee pregatit conform instructiunilor (sa fie caldut),dupa care se pune al 2 plic pregatit cu 100 ml apa. Se proportioneaza si se lasa la rece 2 ore dupa care se poate servi

 

TIPS-URI

1

se foloseste aceeasi cana pentru toate ingredientele(a mea e de 150ml)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

LUK 1

14.03.2011, 23:25

super

Lau 1

15.03.2011, 10:17

luk

adry88 1

03.06.2011, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fanta