Prajitura cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iul 2014 | 5503 vizualizari

 

Prajitura asta "s-a nascut" in urma ratarii unei alte prajituri, mai exact nu mi s-a batut spuma albusurile cand vroiam sa fac o foaie. Imi parea rau sa le arunc asa ca le-am pus deoparte si am continuat prajitura respectiva cu alte oua. Si in timp ce faceam prajitura mi-a venit ideea sa fac ceva cu branza, stiind ca mai am vreo 300 g ramasa prin frigider.
A iesit asa de buna ca s-a terminat prima!

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 2 oua
  • 6 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 ml ulei
  • faina cat sa iasa o compozitie un pic mai groasa ca pentru clatite (nu mai stiu cata faina am pus)
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 1 galbenus
  • 3 lg zahar (sau dupa gust)
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1-2 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se obtine o compozitie putin mai groasa decat aluatul de clatite. Se toarna compozitia intr-un vas de yena uns cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. 

Intre timp se pregateste branza. Se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste si se adauga galbenusul. Se omogenizeaza. Intr-o craticioara se pune ciocolata cu 1-2 lg lapte sa se topeasca. Se lasa la racit si se amesteca apoi cu 1/3 din crema de branza.

Cand blatul este pe jumatate copt, se scoate din cuptor, se toarna crema de branza deasupra iar din loc in loc se aseaza cu lingura branza cu ciocolata, formandu-se niste buline plate. Se da din nou la cuptor si se lasa pana ce trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit si se serveste! Este mai buna a doua zi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers