Prajitura Gaby

de gaby_gabytza in Prajituri, 21 Mar 2013 | 1373 vizualizari

 

e o amestecatura de la mai multe retete.asadar iam pus numele meu dar poate ma ajutati voi cu un nume:D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri capuccino
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema
  • 100 ml frisca
  • 50 g crema de branza
  • 1 lingura cacao
  • sirop
  • 100 ml apa
  • 60 g zahar
  • decor
  • frisca
  • capuccino
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gaby:

Blatul - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu praful de sare si 3 linguri zahar. Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar pana se formeaza o crema. Rasturam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta, lingurile de capuccino, iar la final adaugam uleiul. Rasturnam in tava tapetata cu hatie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Eu am folosit o tava 27x30. Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca in tava.

Siropul - Caramelizam zaharul si stingem cu apa rece.Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa lasam sa se raceasca

Crema - Mixam frisca cu crema de branza, iar la sfarsit adaugam cacaoa si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 20 minute

Scoatem blatul si il insiropam iar dupa ce l-am insiropat il ungem cu crema si il dam la rece 30 minute.

Dupa ce s-a intarit bine crema il taiem in patratele si incepem sa decoram cu un varf de frisca pudrat cu capuccino deasupra fiecare patratel.

Pofta buna!!!!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Gaby-0
Prajitura Gaby-1
Prajitura Gaby-2

COMENTARII (24)

Rocsi

Rocsi 1

21.03.2013, 22:30

Iau o bucatica

mamaieelena

mamaieelena 1

21.03.2013, 23:08

adry88

adry88 1

24.03.2013, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!