Prajitura cu branza, reteta Ioanei

de Georgia in Prajituri, 22 Mar 2010 | 14716 vizualizari

 

Este delicioasa si amestecul de branza foarte cremos. Eu am modificat putin reteta initiala.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • - 500 gr faina,
  • - 1 pliculet praf de copt stins cu cu zeama de lamaie,
  • - 150 gr unt sau margarina,
  • - 150 gr zahar,
  • - 1 fiola esenta vanilie,
  • - 2 oua.
  • Pt crema:
  • - 750-850 gr branza vaci,
  • - 150 gr zahar,
  • - 4 oua,
  • - 1 pliculet zahar vanilat,
  • - coaja rasa de lamaie,
  • - 3 linguri cu varf cu smantana,
  • - 2-3 linguri gris,
  • - in plus
  • 2-3 linguri zahar pt.albusurile batute.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, reteta Ioanei:

Blatul: se amesteca toate componentele dupa care intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz (eu am o tava de yena) unsa cu putin unt sau margarina se intinde aproximativ trei sferturi din aluat cu ajutorul mainilor formand de jur imprejur o bordura de 3 cm.Daca se lipeste aluatul umeziti putin mainile.Se da la rece cat pregatim crema. Si aluatul ramas se tine tot la frigider pana il intindem sa-l punem deasupra cremei de branza.

Crema: 4 galbenusuri se bat bine cu 150 gr zahar. coaja de lamaie si esenta de vanilie.Se adauga branza (de preferat sa o dam prin sita mai ales daca este din cea proaspata ca sa nu faca cocoloase), se amesteca apoi cu smantana si grisul . Se bat cele 4 albusuri cu cele 2-3 linguri de zahar si se incorporeaza usor in crema de branza. Se toarna crema peste blat.
Aluatul ramas se intinde usor cu sucitorul, foarte usor se lucreaza acest aluat, si se intinde cat de cat peste crema de branza. Se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se coace la foc mediu 175-180 gr (in cuptorul in prealabil incins) timp de 60-70 min (eu am lasat cam 90 min).

Se taie prajitura cand este perfect racita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, reteta Ioanei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadina73 1

24.06.2010, 18:52

cine-va a furat o furca si nu ma lasa nici pe mine sa pun 5 doar 4 o trec la favo

ana 1

24.06.2010, 19:02

nu s-a reprata nici cu nota mea,reteta este excelenta!

Sonia_V 1

11.07.2011, 23:21

....ce s-a intimplat cu SAREA din reteta ? ..... ...sau trebuie specificat brinza de vaca sa fie sarata....??? Mi-am adus aminte de povestea cu "Sarea in bucate".

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si visine