Prajitura cu branza, reteta Ioanei

de Georgia in Prajituri, 22 Mar 2010 | 13431 vizualizari

 

Este delicioasa si amestecul de branza foarte cremos. Eu am modificat putin reteta initiala.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • - 500 gr faina,
  • - 1 pliculet praf de copt stins cu cu zeama de lamaie,
  • - 150 gr unt sau margarina,
  • - 150 gr zahar,
  • - 1 fiola esenta vanilie,
  • - 2 oua.
  • Pt crema:
  • - 750-850 gr branza vaci,
  • - 150 gr zahar,
  • - 4 oua,
  • - 1 pliculet zahar vanilat,
  • - coaja rasa de lamaie,
  • - 3 linguri cu varf cu smantana,
  • - 2-3 linguri gris,
  • - in plus
  • 2-3 linguri zahar pt.albusurile batute.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, reteta Ioanei:

Blatul: se amesteca toate componentele dupa care intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz (eu am o tava de yena) unsa cu putin unt sau margarina se intinde aproximativ trei sferturi din aluat cu ajutorul mainilor formand de jur imprejur o bordura de 3 cm.Daca se lipeste aluatul umeziti putin mainile.Se da la rece cat pregatim crema. Si aluatul ramas se tine tot la frigider pana il intindem sa-l punem deasupra cremei de branza.

Crema: 4 galbenusuri se bat bine cu 150 gr zahar. coaja de lamaie si esenta de vanilie.Se adauga branza (de preferat sa o dam prin sita mai ales daca este din cea proaspata ca sa nu faca cocoloase), se amesteca apoi cu smantana si grisul . Se bat cele 4 albusuri cu cele 2-3 linguri de zahar si se incorporeaza usor in crema de branza. Se toarna crema peste blat.
Aluatul ramas se intinde usor cu sucitorul, foarte usor se lucreaza acest aluat, si se intinde cat de cat peste crema de branza. Se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se coace la foc mediu 175-180 gr (in cuptorul in prealabil incins) timp de 60-70 min (eu am lasat cam 90 min).

Se taie prajitura cand este perfect racita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, reteta Ioanei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

24.06.2010, 18:52

cine-va a furat o furca si nu ma lasa nici pe mine sa pun 5 doar 4 o trec la favo

ana 1

24.06.2010, 19:02

nu s-a reprata nici cu nota mea,reteta este excelenta!

Sonia_V 1

11.07.2011, 23:21

....ce s-a intimplat cu SAREA din reteta ? ..... ...sau trebuie specificat brinza de vaca sa fie sarata....??? Mi-am adus aminte de povestea cu "Sarea in bucate".

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!