Prajitura cu branza si afine

de Lau in Prajituri, 13 Iun 2014 | 1991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g ulei
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • Umplutura
  • 300 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri faina
  • esenta de rom
  • 100 g afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si afine:

Blat -Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt,z aharul si cacao. Facem gaura in mijloc si adaugam untul moale, uleiul, oul batut si incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca mai este nevoie adaugam putina apa rece). Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 min,


Umplutura - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa, galbenusurile le mixam cu restul de zahar, adaugam branza, faina si esenta de rom, mixam pana ce se omogenizeaza. Cu o lingura de lemn incorporam albusurile amestecand cu miscari usoare.


Intr-o tava unsa cu unt adaugam aluatul intins intr-o foaie, adaugam umplutura si afinele, dam la cuptorul incalzit cca 50 min, la foc mic spre mediu (pana trece testul cu scobitoarea)


Lasam sa se raceasca in tava dupa care o scoatem pe un platou.


Se poate pudra cu zahar pudra sau glazura cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lau 1

14.06.2014, 09:39

merisor 1

14.06.2014, 14:08

Ce bunatate!

Lau 1

15.06.2014, 11:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici