Prăjitură cu brânză şi fructe

de diaconta in Prajituri, 28 Iun 2015 | 6788 vizualizari

 

Cum sâmbăta merg de regulă la piaţă, iar acum se găsesc fructe de tot felul, desertul pentru acest sfârşit de săptămână nu putea fi altfel decât unul răcoros şi cu multe fructe.
Nu m-am zgârcit deloc la fructe şi am folosit vişine,afine,zmeură şi coacăze roşii.
Cu această ocazie am pus la păstrare ,la congelator multe fructe,vişinele urmează să le pun în borcane,ca în fiecare an.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 500 g brânza de vaci
  • 170 g unt
  • 5 oua
  • 6 linguri griş
  • 120 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • Suc si coaja de lamâie
  • Vanilie de Bourbon
  • Sare
  • 250 g visine(fara sâmburi)+ 2 linguri zahar
  • Afine,zmeura,coacaze roşii

Ingrediente crema:

  • 300 g fructe(zmeura,afine)
  • 5 linguri zahar gelifiant
  • 150 g ciocolata alba

Ingrediente glazura:

  • 50 g ciocolata alba
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi fructe:

Am scos sâmburii visinelor si le-am pus cu zahar.

An sfarâmat brânza cu o furculita. Nu este nevoie sa fie pasata foarte fin.Am pus coaja de lamâie si vanilia în brânza.

Am separat galbenusurile de albusul oualor.

Am mixat foarte bine untul cu zaharul pudra,apoi am adaugat câte un galbenus,mixând bine dupa fiecare.

Am adaugat apoi grisul, praful de budinca amestecat cu praful de copt.

Albusurile le-am mixat foarte bine cu un praf de sare si am adaugat cele 50 g zahar.

Peste  crema de unt am pus brânza amestecând cu o paleta, iar apoi am încorporat usor spuma de albusuri.

Am pus compozitia într-o tava de 33x25 cm tapetata cu hârtie de copt.

Peste blat am pus visinele scurse de sirop si restul fructelor.

Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.

Am lasat sa se raceasca si între timp am pregatit crema.

Am amestecat fructele cu zaharul gelifian si le-am pus sa fiarba pâna ce amestecul a scazut si s-a îngrosat.

Cu zaharul gelifiant dureaza doar câteva minute, daca folositi zahar normal, va dura ceva mai mult.

Am lasat sa se raceasca.

Intre timp am topit ciocolata alba pe baie de aburi, apoi am încorporat-o în sosul de fructe.

Am lasat-o putin la frigider sa se întareasca.

Am taiat blatul în doua pe lungime, am pus un strat de crema si am acoperit cu al doilea blat.

Peste al doilea blat am pus iarasi crema si peste aceasta ciocolata alba topita.

Am mai lasat la frigider o ora,apoi am servit-o.

 

Poftă bună !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anca_rm 1

02.07.2015, 14:50

ce nebunie ai facut aici , si ce-mi place blatul

RuxyRux 1

12.08.2015, 21:09

O minunatie cu amprenta ta Diuta scumpa!

Panacris 1

04.09.2017, 20:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure