Prajitura cu branza si portocale

de getix in Prajituri, 20 Mar 2013 | 4768 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • esenta vanilie
  • un praf de copt

Crema:

  • 250 g crema de branza
  • 25 g unt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite de gelatina
  • 2 portocale
  • 300 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie,
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si portocale:

Pentru blat : se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta si ingredientele uscate (faina se amesteca cu praful de copt impreuna cu cacaoa) .Se introduce blatul la cuptor timp de 15-20 min.


Pt. crema: se mixeaza crema de branza cu zaharul si untul pana se obtine o crema omogena. Frisca se bate spuma impreuna cu esenta+ z.vanilat.Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri suc de portocale. Dupa hidratare se topeste ( eu am folosit cuptorul cu microunde pt 20 sec.) si se amesteca cu 2-3 linguri din crema de branza apoi se pune toata gelatina in crema . Adaugam frisca si portocalele taiate marunt si amestecam bine .


Tapetam tava in care am copt blatul cu folie, turnam crema apoi deasupra blatul. Se lasa la frigider pana se incheaga crema. Dupa ce a stat indeajuns la rece se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta .


Eu am folosit o tava prea mica si din acesta cauza a blatul a crescut destul de mult astfel incat l-am taiat pe jumatate ( asa a rezultat o prajitura si sa zicem un tortulet pe care l-am asamblat in forma de inima),. Daca lasam blatul asa, riscam ca prajitura sa iasa foarte inalta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

getix 1

13.06.2013, 12:07

babi5 1

25.05.2014, 17:02

getix 1

25.05.2014, 21:39

multumesc babi5

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida cu branza