Prajitura cu branza si portocale

de getix in Prajituri, 20 Mar 2013 | 4419 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • esenta vanilie
  • un praf de copt

Crema:

  • 250 g crema de branza
  • 25 g unt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite de gelatina
  • 2 portocale
  • 300 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie,
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si portocale:

Pentru blat : se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta si ingredientele uscate (faina  se amesteca cu praful de copt impreuna cu cacaoa) .Se introduce blatul la cuptor timp de 15-20 min.

Pt. crema: se mixeaza crema de branza cu zaharul si untul pana se obtine o crema  omogena. Frisca se bate spuma impreuna cu esenta+ z.vanilat.Gelatina se hidrateaza  in 3-4 linguri suc de portocale. Dupa hidratare se topeste ( eu am folosit cuptorul cu microunde pt 20 sec.) si se amesteca cu 2-3 linguri din crema de branza  apoi se pune toata gelatina  in crema . Adaugam frisca si portocalele taiate marunt  si amestecam bine .

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie, turnam crema  apoi  deasupra blatul. Se lasa la frigider pana se incheaga crema. Dupa ce a stat indeajuns la rece se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta .

Eu am folosit o tava prea mica  si din acesta cauza a blatul a crescut destul de mult astfel incat l-am taiat  pe jumatate ( asa a rezultat o prajitura si sa zicem un tortulet  pe care l-am   asamblat in forma de inima),. Daca lasam blatul asa, riscam ca prajitura sa iasa foarte inalta !

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si portocale-0
Prajitura cu branza si portocale-1
Prajitura cu branza si portocale-2
Prajitura cu branza si portocale-3

COMENTARII (14)

getix

getix 1

13.06.2013, 12:07

babi5

babi5 1

25.05.2014, 17:02

getix

getix 1

25.05.2014, 21:39

multumesc babi5

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!