Prajitura cu cacao si zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 12 Noi 2013 | 2817 vizualizari

 

Pentru ca am avut o pofta de ceva dulce,am luat caietul vechi si l-am rasfoit,vroiam ceva rapid,si am gasit aceasta reteta dar am si imbunatatit-o :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 gr zahar
  • 1/2 cana apa
  • 5 oua
  • 3/4 cana ulei
  • 1 -1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • putina sare
Sirop:
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru ornat:
  • 1 litru frisca lichida
  • putina apa
  • 500 fructe rosii(zmeura)
  • 10 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao si zmeura:

Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma adaugandu-se treptat zaharul,apoi galbenusurile se freaca cu putina sare.Se amesteca cele doua compozitii,se adauga uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt .


Totul se pune treptat.Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da cca 30 minute la cuptor.In acest timp se face siropul:intr-o craticioara se pun apa,zaharul si cacaoa si se fierb amestecanduse continuu pentru ca sa nu se prinda.Dupa ce a fiert se da de pe foc si se pune esenta de rom.


Dupa ce sa copt prajitura se da la rece,apoi se portioneaza in patrate si se unge cu siropul obtinut.Intr-o craticioara se pun fructele pe foc cu putina apa si zaharul(4 linguri zahar).Se lasa sa fiarba pana scade apa si devine o compozitie mai groasa.Se da la rece si in acest timp se bate frisca cu cele 6 linguri de zahar ramase,apoi dupa racirea fructelor(atentie! nu se pune peste frisca siropul de fructe fierbinte sa nu se lase frisca)se adauga in frisca ptr colorare(va iesi o pasta roz).


Se ia cate doua bucati de prajitura taiata si intre ele se unge cu frisca apoi se lipesc si se fac moate cu un poche de ornat dupa preferinte.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Corinuta 1

13.11.2013, 13:00

As vreau da cu tot cu serviciul de cafea!

Ligia Bxl 1

13.11.2013, 14:21

Toamna07 multumesc

Ligia Bxl 1

13.11.2013, 14:22

Corinuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao si nuca