Prajitura zebrata

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Oct 2012 | 8230 vizualizari

 

Facuta la cerere din aceleasi ingrediente ca la briose dar am incercat cu cele doua compozitii sa fac o prajitura dungata (zebrata).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200ml ulei
  • 300ml iaurt
  • 400g faina
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • stafide
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebrata:

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste.


Se adauga uleiul putin cate putin.


Se adauga iaurtul si sucul de lamaie.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.


Se amesteca bine si se imparte in doua castroane.


Intr-o parte se pune zaharul vanilat si coaja de lamaie.


In cealalta se pune cacaoa si stafide si se amesteca bine.


Se tapeteaza o tava cu ulei si faina.


Se pune din prima compozitie o lingura in mijlocul tavii si apoi o lingura din a doua peste prima si tot asa pana se termina.


Compozitia se va deplasa spre marginile tavii in straturi care fac farmecul.


Se da la cuptorul praancalzit la foc mediu 30-35 minute.


Cand este gata se lasa sa se raceasca, se scoate din tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebrata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

MotanLaOale 1

25.10.2012, 21:09

Multumesc pentru urare!

Alexandra Elena 1

25.10.2012, 22:29

MotanLaOale 1

25.10.2012, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Chec Zebra