Prajitura cu cafea

de anca_rm in Prajituri, 4 Iun 2014 | 1729 vizualizari

 

Este o prajiturica foarte gustoasa, dar nerecomandata copiilor si celor carora nu le place cafeau.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt moale
  • 100 gr migdale macinate
  • 3 linguri faina 000
  • 0.5 plic praf de copt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 3 oua mari
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura pesmet
  • Pt insiropat: 50 ml cafea +2 patratele ciocolata
  • Pr décor: 50 gr ciocolata neagra +2 linguri lapte si fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Untul tinut la temperatura camerei , ca sa fie moale, il batem impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o crema si nu se mai simt granulele de zahar.


Eu am folosit zahar brut , dar este bun si cel alb tos .


Ciocolata o topim impreuna cu doua linguri de cafea si o punem peste untul amestecat deja cu zaharul .


Omogenizam bine .


Separam ouale , albusurile le punem intr-un bol , iar galbenusurile le adaugam pe rand unul cate unul in compozitia deja formata .


Eu am avut oua de la tara si au fost mici , asa ca am pus 4 bucati .


Amestecam , adaugam si faina de migdale , faina , lingura de pesmet si praful de copt


Batem albusurile spuma tare si le incorporam in aluat .


Intr-o tava de chec tapetata cu hartie turnam compozitia si o dam la cuptor pentru 30-40 minute .


Innainte de a o scoate facem testul cu scobitoarea si daca iese curata atunci este gata .


Pana cand se coace facem siropul : 50 ml cafea incalzita in care dizolvam 2 patretele de ciocolata .


Scoatem din cuptor , intepam blatul cu un bat de frigaruie si turnam siropul peste , lasam sa absoarba tot si sa se raceasca .


Facem glazura :topim ciocolata cu laptele si turnam peste , nivelam iar deasupra presaram fulgi de migdale .



 

TIPS-URI

1

siropul se poate face mai dulce daca doriti , adaugand zahar sau mai multa ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

anca_rm 1

05.06.2014, 08:46

Cris multumesc

anca_rm 1

05.06.2014, 08:46

Rocsi multe imbratisari

laura_n 1

05.06.2014, 15:32

bestiala!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cafea si crema ganache