Prajitura cu cafea

de anca_rm in Prajituri, 4 Iun 2014 | 1662 vizualizari

 

Este o prajiturica foarte gustoasa, dar nerecomandata copiilor si celor carora nu le place cafeau.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt moale
  • 100 gr migdale macinate
  • 3 linguri faina 000
  • 0.5 plic praf de copt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 3 oua mari
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura pesmet
  • Pt insiropat: 50 ml cafea +2 patratele ciocolata
  • Pr décor: 50 gr ciocolata neagra +2 linguri lapte si fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Untul tinut la temperatura camerei , ca sa fie moale, il batem impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o crema si nu se mai simt granulele de zahar.


Eu am folosit zahar brut , dar este bun si cel alb tos .


Ciocolata o topim impreuna cu doua linguri de cafea si o punem peste untul amestecat deja cu zaharul .


Omogenizam bine .


Separam ouale , albusurile le punem intr-un bol , iar galbenusurile le adaugam pe rand unul cate unul in compozitia deja formata .


Eu am avut oua de la tara si au fost mici , asa ca am pus 4 bucati .


Amestecam , adaugam si faina de migdale , faina , lingura de pesmet si praful de copt


Batem albusurile spuma tare si le incorporam in aluat .


Intr-o tava de chec tapetata cu hartie turnam compozitia si o dam la cuptor pentru 30-40 minute .


Innainte de a o scoate facem testul cu scobitoarea si daca iese curata atunci este gata .


Pana cand se coace facem siropul : 50 ml cafea incalzita in care dizolvam 2 patretele de ciocolata .


Scoatem din cuptor , intepam blatul cu un bat de frigaruie si turnam siropul peste , lasam sa absoarba tot si sa se raceasca .


Facem glazura :topim ciocolata cu laptele si turnam peste , nivelam iar deasupra presaram fulgi de migdale .



 

TIPS-URI

1

siropul se poate face mai dulce daca doriti , adaugand zahar sau mai multa ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

anca_rm 1

05.06.2014, 08:46

Cris multumesc

anca_rm 1

05.06.2014, 08:46

Rocsi multe imbratisari

laura_n 1

05.06.2014, 15:32

bestiala!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S