Prajitura cu caise si crema de gris cu mac

de adnia in Prajituri, 22 Iul 2013 | 1917 vizualizari

 

Va plac caisele?Eu una abea astept sa apara sezonul lor, iar cand pietele si marketurile sunt invadate de ele, le cumpar si ma apuc sa pregatesc tot felul de minunatii cu caise. Nu degeaba sunt ele atat de gustoase si parfumate! Pacat, insa, ca parfumul caiselor de altadata s-a cam pierdut...si parca si din aroma lor! Sau poate am ramas eu cu amintirea fericita a clipelor copilariei in care vara te invaluiau, pe rand, parfumuri si gusturi memorabile: cirese, piersici, caise, mere, pere, zarzare, zmeura...etc.

 

INGREDIENTE

  • Dar, sa ne intoarcem la caisele noastre, nu? :)
  • Pt. reteta asta frumoasa si gustoasa avem nevoie de:

Blat:

  • 150 gr. faina alba
  • 150 gr. faina integrala de grau
  • 1 plic drojdie
  • 5 linguri lapte caldut
  • 75 gr. zahar
  • 1 ou
  • 100 gr. unt
  • 3 linguri smantana

Crema:

  • 50 gr. agrise deshidratate
  • 1 fiola esenta rom
  • 500 ml lapte
  • 50 gr. unt
  • 40 gr. gris
  • 150 gr. mac
  • 125 gr. zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • cateva picaturi esenta de lamaie
  • 1 albus de ou
  • 1 praf de sare
  • 10 caise taiate in jumatate si fara samburi
  • 2-3 linguri miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si crema de gris cu mac:

Pt. aluat, am amestecat rapid toate ingredientele in robotul d bucatarie, apoi am lasat la crescut 20 minute. Intre timp, m-am apucat de preparat crema: Am fiert laptele cu unt, am adaugat grisul si am lasat sa dea in cateva clocote, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul cratiteti (eu am folosit o oala de fonta, ca e mai sigura). Am adaugat macul macinat in rasnita de cafea, zaharul si esenta de lamaie (optional). Am lasat crema obtinuta sa se racoreasca.


Separat, m-am ocupat de cele 2 oua: le-am separat si galbenusurile le-am amestecat cu amidon, iar albusele le-am batut spuma cu praful de sare. Crema de mac racorita am amestecat-o cu crema de galbenuse si agrisele deshidratate, dupa care am inglobat usor si albusele spuma.

Ei, umplutura fiind de acum gata, am incins cuptorul, am luat aluatul de mai sus, l-am intins foaie, cu ajutorul sucitorului si am asezat-o intr-o tava de jena unsa cu putin unt (am imbracat putin si peretii tavii cu aluat, astfel incat aveam un aluat ca de tarta). Am turnat crema de mac, iar apoi nu mi-a mai ramas decat sa pun in scena vedetele retetei.

Acum le-a venit si randul dragilor de caise, pe care le-am plonjat in crema de mac cat mai estetic posibil, potrivit inspiratiei de moment. Am dat tava la cuptor pana a trecut testul scobitorii (aprox. 45 minute). Dupa ce am scos prajitura din cuptor, am uns-o cu putina miere, asa, pt. luciu si efect vizual:)

Am asteptat sa se raceasca, apoi am portionat si am savurat!

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si crema de gris cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

simona72 1

22.07.2013, 11:37

Minunata!!!!

adnia 1

22.07.2013, 13:53

multumesc, dragilor!

Rocsi 1

22.07.2013, 13:57

Mmm delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Foi cu crema de gris