Prajitura cu caise si crema de gris cu mac

de adnia in Prajituri, 22 Iul 2013 | 1747 vizualizari

 

Va plac caisele?Eu una abea astept sa apara sezonul lor, iar cand pietele si marketurile sunt invadate de ele, le cumpar si ma apuc sa pregatesc tot felul de minunatii cu caise. Nu degeaba sunt ele atat de gustoase si parfumate! Pacat, insa, ca parfumul caiselor de altadata s-a cam pierdut...si parca si din aroma lor! Sau poate am ramas eu cu amintirea fericita a clipelor copilariei in care vara te invaluiau, pe rand, parfumuri si gusturi memorabile: cirese, piersici, caise, mere, pere, zarzare, zmeura...etc.

 

INGREDIENTE

  • Dar, sa ne intoarcem la caisele noastre, nu? :)
  • Pt. reteta asta frumoasa si gustoasa avem nevoie de:

Blat:

  • 150 gr. faina alba
  • 150 gr. faina integrala de grau
  • 1 plic drojdie
  • 5 linguri lapte caldut
  • 75 gr. zahar
  • 1 ou
  • 100 gr. unt
  • 3 linguri smantana

Crema:

  • 50 gr. agrise deshidratate
  • 1 fiola esenta rom
  • 500 ml lapte
  • 50 gr. unt
  • 40 gr. gris
  • 150 gr. mac
  • 125 gr. zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • cateva picaturi esenta de lamaie
  • 1 albus de ou
  • 1 praf de sare
  • 10 caise taiate in jumatate si fara samburi
  • 2-3 linguri miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si crema de gris cu mac:

Pt. aluat, am amestecat rapid toate ingredientele in robotul d bucatarie, apoi am lasat la crescut 20 minute. Intre timp, m-am apucat de preparat crema: Am fiert laptele cu unt, am adaugat grisul si am lasat sa dea in cateva clocote, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul cratiteti (eu am folosit o oala de fonta, ca e mai sigura). Am adaugat macul macinat in rasnita de cafea, zaharul si esenta de lamaie (optional). Am lasat crema obtinuta sa se racoreasca.

Separat, m-am ocupat de cele 2 oua: le-am separat si galbenusurile le-am amestecat cu amidon, iar albusele le-am batut spuma cu praful de sare. Crema de mac racorita am amestecat-o cu crema de galbenuse si agrisele deshidratate, dupa care am inglobat usor si albusele spuma.
Ei, umplutura fiind de acum gata, am incins cuptorul, am luat aluatul de mai sus, l-am intins foaie, cu ajutorul sucitorului si am asezat-o intr-o tava de jena unsa cu putin unt (am imbracat putin si peretii tavii cu aluat, astfel incat aveam un aluat ca de tarta). Am turnat crema de mac, iar apoi nu mi-a mai ramas decat sa pun in scena vedetele retetei.
Acum le-a venit si randul dragilor de caise, pe care le-am plonjat in crema de mac cat mai estetic posibil, potrivit inspiratiei de moment. Am dat tava la cuptor pana a trecut testul scobitorii (aprox. 45 minute). Dupa ce am scos prajitura din cuptor, am uns-o cu putina miere, asa, pt. luciu si efect vizual:)
Am asteptat sa se raceasca, apoi am portionat si am savurat!
Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si crema de gris cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

simona72 1

22.07.2013, 11:37

Minunata!!!!

adnia 1

22.07.2013, 13:53

multumesc, dragilor!

Rocsi 1

22.07.2013, 13:57

Mmm delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!