Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului

de Constelatialeu in Prajituri, 31 Mai 2024 | 1064 vizualizari

 

Ieri, dupa o ploaie pe cinste, am cules ultimile capsunici. Le-am zis capsunici pentru ca au fost tare micute si dragalase, numai bune de dulceata si de un desert savuros, mai ales ca maine este 1 iunie- Ziua internationala a copilului. Nu puteam sa ratez evenimentul si sa nu-i dedic un dulce , asa ca aseara pe la apus m-am pus pe treaba, am combinat, am schimbat pe parcurs combinatiile initiale, pana la urma m-am hotarat si a iesit ce o sa va prezint in imagini si in scris. La multi ani, copile ! mic sau mare, nu conteaza varsta.
Pentru aceasta Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, dulceata, lapte, smantana, capsuni, nuci.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului
  • Blat 35/24 cm tava cu pereti detasabili
  • 4 oua M
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 40 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 1/2 lingurita cu zeama lamaie
  • 1 pliculet vanilie borbon
  • Pt. uns blatul
  • 250 g dulceata de capsuni legata mai bine, blendata
  • Crema
  • 5 oua M
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 20 g gelatina + 100 ml apa rece
  • 500 ml smantana pt. frisca cu 36 % grasime
  • 30 g zahar pudra
  • 300-400 g capsini mici, scurse bine de apa
  • Glazura
  • 200 g nuci prajite si taiate grosier
  • 200 g ciocolata Callebaut 54,5% cacao
  • 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului:

Cum se prepara Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului

Blat: Am folosit o tava cu pereti detasabili, 35/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile impreuna cu laptele, uleiul si vanilia bourbon, le-am mixat 2 min  apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina si cacaoua cernute, le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am turnat compozitia in tava, am dat tava la cuptor pt. cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor  si am lasat sa se raceasca blatul. Apoi am pregatit tava in care am copt blatul pentru urmatoarea etapa a prajiturii. Am imbracat tava in folie alimentara, pe margini am asezat folie acetata si apoi am pus blatul racit, peste blat am intins dulceata de capsuni blendata ( eu am avut o dulceata de vreo 4 ani care sa transformat in consistenta unui jeleu). Apoi m-am apucat sa fac crema.

Crema: Am pus geltina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus ouale, zaharul si am mixat cca 3-4 min, apoi am adaugat laptele si am omogenizat. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am ajuns la temperatura de 75 grade ( cca 12-14 min daca nu aveti termometru). Am luat vasul de pa baia de abur, am lasat cca 5 min, apoi am incorporat gelatina hidratata. Am amestecat bine si am lasat sa scada temperatura la 30-35 grade ( cca 30 min). Intre timp am pus smantana pt. frisca, rece de la frigider, intr-un recipient mai inalt, am adaugat zaharul pudra si am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Am incorporat frisca obtinuta in crema racita ( 30-35 grade), am adaugat capsunile scurse bine de apa, apoi am turnat compozitia peste blatul uns cu dulceata de capsuni blendata. Am bagat tava in frigider pentru cca 2 ore, apoi am facut glazura.

Glazura : Intr-n castron de inox am pus ciocolata si smantana pt. frisca, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur si am mixat-o cca 3-4 min. Am scos tava de la frigider, am presarat nuca taiata grosier, apoi am intins glazura de ciocolata, asa calda, am nivelat si am dat tava din nou la frigider pana a doua zi. 

Am doua zi am scos tava din frigider, am scos peretii detasabili, mi-am pregatit o oala cu apa fierbinte, un cutit cu lama lata, l-am trecut prin apa fierbinte, am taiat marginile intai, apoi am portionat in 24 bucati. Am decorat cu capsuni si frunze de menta.

Incearca si reteta de Prajitura Felie de lapte, un desert pe placul copiilor sau reteta de Prajitura pufoasa cu capsuni.

Iti recomandam si reteta de Tort de inghetata cu ciocolata si caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

31.05.2024, 15:16

laura_n 1

07.06.2024, 17:30

Arata intr-un mare fel

Rocsi 1

07.06.2024, 20:12

O mega bunatate de prajitura! Nu as refuza sa fiu servita cu asa ceva!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao