Prajitura cu capsuni si cirese

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Iun 2016 | 817 vizualizari

 

Buna si racoritoare!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 6 linguri zahar;
  • 3 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 5 linguri faina (180 g);
  • o lingurita de praf de copt (3 g);
  • 100 g cirese fara samburi + o lingura zahar;
  • 100 g capsuni.
  • Sirop:
  • doua linguri zahar;
  • 250 ml apa.
  • Crema:
  • 75 g ciocolata alba;
  • 300 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider).
  • Jeleu:
  • 350 g capsuni;
  • 4 linguri zahar;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • Decor:
  • cateva capsuni si cirese.
  • Diametru tava: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si cirese:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Blat:


Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar.


Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga fructele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca.


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.


Crema:


Se rupe ciocolata in bucatele, se pune intr-un craticior, apoi se adauga frisca lichida. Se pune craticiorul la foc si se amesteca ingredientele pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un vas de plastic, se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se introduce la congelator pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, se scoate vasul din congelator si se mixeaza compozitia, adaugand si restul de frisca rece.


Jeleu:


Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu zaharul pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se maruntesc la robotul de bucatarie.


Se pune o cratita cu apa la foc.


Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu jeleul de capsuni.


Asamblare:


Peste blatul rece se toarna siropul rece. Se adauga crema cu ciocolata alba, apoi se pun cirese (spalate si cu samburele scos) pe marginea prajiturii. Se taie cateva capsuni in bucati mici si se pun peste restul cremei, apoi se adauga jeleul de capsuni. In mijloc se formeaza o floare din jumatati de capsuni, apoi se mai adauga 6 cirese cu tot cu codita de jur-imprejurul florii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Camelya 1

23.06.2016, 13:10

Foarte fain!

ancutsa 1

06.07.2016, 19:52

Andra_Constantinescu 1

06.07.2016, 20:09

Mulțumesc mult, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca si cafea