Prajitura cu capsuni si fragi

de alilianaa in Prajituri, 5 Iun 2014 | 1679 vizualizari

 

O prajitura savuroasa....aproape ca nici nu-i mai trebuie arome..sunt capsunile asa aromate....bunatatea-i garantata.

 

INGREDIENTE

  • un pumn bun de capsuni si fragi
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar plus inca doua pentru capsuni
  • 5 linguri faina
  • o jumatate plic praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si fragi:

Pregatim capsunile pentru inceput. Acestea se spala, se taie pe jumatate cu cutitul, se pun intr-un bol peste care punem doua linguri zahar. Le dam de-o parte.


Blatul: Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se pun peste albusuri. Se mixeaza bine.


Scoatem telurile si continuam operatiunea cu o lingura de lemn. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. O incorporam lingura cu lingura si amestecam de jos in sus. Se ia o tava dreptunghiulara de yenna, se unge cu unt bine. Se toarna aluatul, se netezeste bine si la final se pun capsunile si fragutele, uniform. Prajitura se pune la copt pentru cca 40 minute la foc domol. Se face testul scobitoarea.


Se opreste focul si mai lasam prajitura in cuptor cu usa deschisa cca 5-7 minute. Scoatem tava si pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si fragi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

06.06.2014, 11:48

Prea buna si aromata

laura_n 1

06.06.2014, 13:24

oricand as savura asa praji

anca_rm 1

06.06.2014, 13:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu capsuni