Prajitura cu caramel

de ela in Prajituri, 3 Ian 2013 | 5891 vizualizari

 

nu este aspectuoasa,dar este delicioasa,am facut-o de pasti cu glazura de ciocolata,iar acum cu frisca deasupra....are un gust nemaipomenit

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare

CREMA:

  • 250 gr crema mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 cutie lapte condensat
  • 1 plic intaritor de frisca

GLAZURA:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caramel:

Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte.


Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa scade prea mult,mai adaugam apa.Lasam apoi sa se raceasca.Asa avem crema caramel.


Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.Punem blatul intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit.


Pregatim crema: batem frisca cu un plic de intaritor de frisca,adaugam caramelul din conserva iar la sfarsit crema mascarpone si omogenizam bine.


Asamblam prajitura: blatul,crema si deasupra frisca batuta cu un plic de intaritor de frisca.Dam la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

in loc de frisca la glazura,putem face glazura din 150gr ciocolata de menaj,1lingura coniac si 50gr unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

03.01.2013, 18:37

Rocsi 1

03.01.2013, 19:15

Mmmm cat de buna

adry88 1

04.01.2013, 17:38

yammy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si caramel