Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
nu este aspectuoasa,dar este delicioasa,am facut-o de pasti cu glazura de ciocolata,iar acum cu frisca deasupra....are un gust nemaipomenit
BLAT:
CREMA:
GLAZURA:
Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte.
Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa scade prea mult,mai adaugam apa.Lasam apoi sa se raceasca.Asa avem crema caramel.
Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.Punem blatul intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit.
Pregatim crema: batem frisca cu un plic de intaritor de frisca,adaugam caramelul din conserva iar la sfarsit crema mascarpone si omogenizam bine.
Asamblam prajitura: blatul,crema si deasupra frisca batuta cu un plic de intaritor de frisca.Dam la rece cateva ore.
1
in loc de frisca la glazura,putem face glazura din 150gr ciocolata de menaj,1lingura coniac si 50gr unt
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult