Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura

de Lavinia in Prajituri, 1 Sep 2013 | 13204 vizualizari

 

Desertul de duminica :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • 90 g ciocolata alba
  • 140 g ceva fin pufos cu branza si smantana Delaco
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina+2 linguri apa rece
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g zmeura
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura unt
  • ciocolata rasa
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura:

Blat:


Separa albusurile de galbenusuri. mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin cremoase. Adauga uleiul si apa fierbinte si mixeaza bine. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o peste galbenusuri. mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga spuma in 3-4 transe amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava(40/30 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pt 15 minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in 3 fasii egale pe lungime.


Crema:


Amesteca branza cu zaharul pudra si vanilia pana devine ca o pasta. Topeste ciocolata alba cu 20 ml frisca lichida apoi adaug-o peste crema de branza. Hidrateaza gelatina in apa rece pentru 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur (Atentie sa nu fiarba ) si adaug-o peste branza si ciocolata. mixeaza frisca bine(100 ml). Adauga crema de branza si ciocolata peste frisca si omogenizeaza bine.


Asamblare:


Acopera prima fasie de blat cu 1/2 din crema si 1/2 din zmeura. Adauga al 2-lea blat restul de crema si zmeura si acopera cu ultimul blat. Da prajitura la rece pana prepari glazura.


Topeste ciocolata cu frisca si untul pe baie de abur apoi glaseaza prajitura si decoreaza cu ciocolata rasa si zmeura .


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

babi5 1

21.12.2013, 15:22

ralu_ca 1

10.02.2014, 08:04

Pushaa 1

05.05.2014, 13:05

delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si fructe