Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura

de Lavinia in Prajituri, 1 Sep 2013 | 17892 vizualizari

 

Desertul de duminica :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • 90 g ciocolata alba
  • 140 g ceva fin pufos cu branza si smantana Delaco
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina+2 linguri apa rece
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g zmeura
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura unt
  • ciocolata rasa
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin cremoase. Adauga uleiul si apa fierbinte si mixeaza bine. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o peste galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga spuma in 3-4 transe amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava(40/30 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pt 15 minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in 3 fasii egale pe lungime.

Crema:

Amesteca branza cu zaharul pudra si vanilia pana devine ca o pasta. Topeste ciocolata alba cu 20 ml frisca lichida apoi adaug-o peste crema de branza. Hidrateaza gelatina in apa rece pentru 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur (Atentie sa nu fiarba ) si adaug-o peste branza si ciocolata. Mixeaza frisca bine(100 ml). Adauga crema de branza si ciocolata peste frisca si omogenizeaza bine.

Asamblare:

Acopera prima fasie de blat cu 1/2 din crema si 1/2 din zmeura. Adauga al 2-lea blat restul de crema si zmeura si acopera cu ultimul blat. Da prajitura la rece pana prepari glazura.

Topeste ciocolata cu frisca si untul pe baie de abur apoi glaseaza prajitura si decoreaza cu ciocolata rasa si zmeura .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si frisca