Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate

de Moni_alex in Dulciuri, 15 Noi 2015 | 471 vizualizari

 

Pandispan cu ciocolata alba insiropat cu sirop acrisor de lamaie, gem de caise si o crema fina de oua si unt

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 60 g de zahar tos
  • 50 g unt
  • 90 g ciocolata alba
  • 200 g faina
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 g unt 82%
  • 200 g zahar
  • extract de vanilie sau baton de vanilie
  • Pentru ornare:
  • 300 g gem de caise
  • 100 g caise confiate
  • 10 g ciocolata alba
  • Siropul:
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 60 g zahar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate:

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Se adauga zaharul si se bat bine albusurile pana acesta s-a dizolvat si spuma este tare si lucioasa.Untul se topeste pe foc foarte mic si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste si apoi se lasa la racit.


La albusuri se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Apoi se toarna in compozitie untul topit cu ciocolata si se mixeaza bine iar in final se adauga faina si se amesteca usor cu o paleta sau o lingura de lemn.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza bine.


Pandispanul cu ciocolata alba se coace 25-30 de minute la 180° pana se rumeneste usor si devine auriu.


Pentru insiropat se amesteca zaharul cu sucul de lamaie, se pune pe foc pana se dizolva zaharul si apoi se insiropeaza blatul.


Pentru crema, intr-un castron se bat ouale cu zaharul cu mixerul, se adauga vanilia si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa usor, ideea e sa nu fiarba rau, sa nu se prinda si sa nu se coaguleze ouale.


Compozitia se lasa la racit si din cand in cand se amesteca bine cu mixerul sau cu telul.


Separat, in alt vas se freaca bine untul pana devine cremos (se foloseste unt cu procent de min 80% grasime pentru a nu se taia crema). In untul frecat spuma se adauga treptat, lingura cu lingura, crema de oua racita. Dupa fiecare lingurade crema se mixeaza scurt cu mixerul (2-3 secunde)pentru a nu se taia sau se amesteca cu o lingura de lemn.


Pandispanul cu ciocolata alba, racit si insiropat cu siropul de lamaie, se unge cu un strat de gem de caise.


Peste gem se adauga crema de vanilie cu unt, in strat gros, la temperatura camerei pentru a fi usor de intins.


Deasupra stratului de crema de vanilie cu unt se presara bucatele de caise confiate taiate marunt si deasupra se rade restul de ciocolata alba.


Delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Camelya 1

15.11.2015, 09:49

Rocsi 1

16.11.2015, 20:41

Servesc si eu!

Moni_alex 1

16.11.2015, 21:02

Te rog! Te invit la o bucatica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere rase si ciocolata