Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)

de papabundetot in Prajituri, 11 Ian 2015 | 7824 vizualizari

 

Am tot cautat o reteta de prajitura zilele aceastea pentru ca aveam in frigider o cutie de mascarpone si vroiam neaparat sa fac ceva bun cu ea,macar acum cat inca mai sunt in concediu si mai am timp sa ma joc.Am vazut multe retete care mi-au placut,si m-au inspirat dar nu as putea spune ca m-a atras vreuna atat de tare incat sa imi doresc sa o fac,asa ca,mi-am lasat mintea sa zburde si am creat eu o prajitura delicioasa cu mascarpone,ciocolata alba,ciocolata neagra si ardei iute :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 6 oua +2 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri lapte batut
  • 8 linguri ulei
  • 4 linguri zahar brun + 4 linguri zahar alb
  • cardamon verde macinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • scortisoara macinata
  • cuisoare macinate
  • o mana coacaze negre
  • Pentru crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 125 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • zeama de la o lamaie
  • o mana nuci pecan tocate marunt
  • Pentru crema neagra:
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 375 gr frisca lichida
  • 2 ardei iuti tocati marunt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si ardei iute :):

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,am amestecat bine galbenusurile cu zahar,pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa fiecare lingura,apoi am adaugat tot asa treptat cate o lingura de lapte batut,cardamonul,scortisoara,cuisoarele macinate,la urma am adaugat faina,cacao si praful de copt. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si apoi am incorporat usor albusul peste amestecul de galbenusuri fara a strica spuma si la urma am adaugat coacazele negre si am dat aluatul la copt,pana a trecut testul cu scobitoarea.

Crema alba: Am incalzit intr-o craticioara 125 ml frisca lichida,apoi am adaugat peste ea 100 gr ciocolata alba rupta in bucatele mici,gelatina inmuiata inainte in apa rece si am amestecat bine pana cand ciocolata s-a topit.Dupa ce ciocolata s-a racit putin,am adaugat-o peste mascarpone impreuna cu zeama de lamaie si am mixat totul bine.Am adaugat aceasta crema peste blatul racit al prajiturii si deasupra am presarat nucile pecan.

Crema neagra: Am pus o oala cu apa la foc,am taiat ciocolata neagra in bucatele mici,am maruntit bine 2 ardei iuti mici,am pus ciocolata taiata si ardeii iuti intr-un castron pe care l-am asezat apoi peste oala cu apa,pentru a topi ciocolata.

Am batut 375 ml frisca lichida,apoi am adaugat peste ea ciocolata topita cu ardeii iuti tocati foarte marunt,am omogenizat bine totul si astfel am obtinut cea de-a 2-a crema pe care am pus-o peste cea alba si am dat prajitura o ora la frigider pentru a se intari cremele.Inainte de a taia prajitura,am ras deasupra putina ciocolata alba.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

papabundetot 1

12.01.2015, 14:40

Multumesc!!!!!!
Nu pisca, are asa o piscatura dulce daca ii pot spune asa (de la ciocolata) oricum are un gust care te face sa mai vrei sa mananci

elucubratiiculinare 1

12.01.2015, 18:08

e celebra ciocolata cu ardei iute

Aurelia 07_07 1

01.05.2015, 18:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello