Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Dec 2013 | 13509 vizualizari

 

Inspiratie de la Meri. Sarumana >:d

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita praf copt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • Budinca
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri si jumatate faina de grau sau amidon
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • o lingura unt
  • doua plicuri zahar vanilat/ pastaie de vanilie
  • In plus
  • 100 ml frisca vegetala
  • 100 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile:

Blat


Separa albusurile de galbenusuri.


Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul.


Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.


Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos.


Preincalzeste cuptorul.


Adauga ciocolata tocata si uleiul incorporeaza-le usor spre final.


Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza.


Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.


Lasa la racit.


Intre timp prepara crema.


Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, faina si zaharul.


Adauga treptat laptele rece (putin cate putin, sa nu faca cocoloase )si omogenizeaza.


Pune vasul pe foc si fierbe amestecul purtand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat bine opreste focul, adauga untul si vanilia si omogenizeaza.


Crema usor calduta intinde-o peste blatul racit.


Mixeaza frisca impreuna cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana ajungi la consistenta dorita.


Da prajitura pentru o ora la rece apoi portioneaza si spriteaza pe fiecare prajitura un motz de frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

_Alina_ 1

14.12.2013, 09:04

Ioi, cum arata! M-a luat durerea de burta de pofta.

gaby_gabytza 1

15.12.2013, 15:04

Panacris 1

25.11.2014, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snickers Bars