Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Dec 2013 | 13085 vizualizari

 

Inspiratie de la Meri. Sarumana >:d

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita praf copt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • Budinca
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri si jumatate faina de grau sau amidon
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • o lingura unt
  • doua plicuri zahar vanilat/ pastaie de vanilie
  • In plus
  • 100 ml frisca vegetala
  • 100 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile:

Blat


Separa albusurile de galbenusuri.


mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul.


mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.


Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos.


Preincalzeste cuptorul.


Adauga ciocolata tocata si uleiul incorporeaza-le usor spre final.


Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza.


Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.


Lasa la racit.


Intre timp prepara crema.


Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, faina si zaharul.


Adauga treptat laptele rece (putin cate putin, sa nu faca cocoloase )si omogenizeaza.


Pune vasul pe foc si fierbe amestecul purtand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat bine opreste focul, adauga untul si vanilia si omogenizeaza.


Crema usor calduta intinde-o peste blatul racit.


mixeaza frisca impreuna cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana ajungi la consistenta dorita.


Da prajitura pentru o ora la rece apoi portioneaza si spriteaza pe fiecare prajitura un motz de frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

_Alina_ 1

14.12.2013, 09:04

Ioi, cum arata! M-a luat durerea de burta de pofta.

gaby_gabytza 1

15.12.2013, 15:04

Panacris 1

25.11.2014, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si cafea