Prajitura cu crema cu mascarpone si visine

de Bunica in Prajituri, 20 Mar 2016 | 2030 vizualizari

 

Prăjitura cu cremă cu mascarpone și vișine este nici prea dulce, nici prea ciocolatoasă, ci tocmai bună. Ce zic eu? Tocmai bună? Nuuuuuuu, ci ..............foarte bunăăăă!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri făină
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apă
  • un praf de sare-1 vf. de cuțit
  • zahăr vanilat pregătit acasă
  • Crema cu mascarpone:
  • 250 g. mascarpone
  • 200 ml. friscă lichidă
  • 100 g. ciocolată albă
  • 200 ml. frișcă
  • 1 plic gelatină granule
  • vanilie
  • Glazura oglindă
  • 7 linguri apă
  • 5 linguri zahăr brun
  • 2 linguri cacao
  • 100 g. unt
  • În plus:
  • 300 g. vișine congelate
  • 15 cireșe confiate
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema cu mascarpone si visine:

Blatul:


Separă gălbenușurile de albusuri.


Albușurile se mixează cu un praf de sare.


Când bezeaua este mixată, adaugă zahărul mixând continuu până la formarea unei bezele ferme.


Adaugă uleiul, apa mixând până la încorporare.


Scoate telurile mixerului si adaugă pe rând cacao,făina în care ai amestecat praful de copt.


Omogenizează ingredientele,usor de jos în sus,


folosind o lingură de lemn sau o paletă.


Tapetăm tava dreptunghiulară cu hârtie de copt și toarnă compozitia.


Nivelează usor și dă tava la cuptorul încins la 170 grade ,pentru 15 minute.


Când blatul este copt,scoate tava, mută blatul pe un grătar și lasă-l la răcit.


Crema cu mascarpone:


Pentru început pune frișca la încălzit.


Când a ajuns la punctul de fierbere ia vasul de pe foc și adaugă ciocolata albă ruptă bucăți.


Amestecă rapid compoziția cu un tel până la omogenizare.


Mixează frișca ,adaugă mascarpone și apoi compoziția ciocolata albă.


La sfârșit adaugă gelatina hidratată .


Dă vasul la frigider pentru 15 minute.


Între timp vișinele congelate le lași la decongelat și scurs.


Siropul scurs de la vișine se pune la fiert cu 2 linguri zahăr.


AsamblareȘ


Pe o tava mai mare pune


primul blat.Însiropează blatul cu sirop de vișine.


Scoate crema din frigider și cu ajutorul unei linguri întinde crema uniform pe întreaga suprafață a blatului.


Pune vișinele pe cremă apăsând ușor cu degetul pentru a intra în cremă.


Adaugă al doilea blat și însiropează-l cu siropul rămas.


Dă prăjitura la rece și las-o până a două zi.


Scoate prăjitura ,porționeaz-o și toarnă glazura cu ajutorul unei linguri.


Glazura:


Apa,cacao,zahărul și untul se pun la fiert intr-o cratiță mică și cu fundul dublu.


Căt fierbe amestecă tot timpul pentru a nu se prinde.


Fierbe cam 15 minute.Lasă să se răcorească.


Cu o lingură toarnă glazura peste bucățile de prăjitură


Le-am moțat cu mous de ciocolată (100 g.cicolată+200 frișcă)




 

TIPS-URI

1

Am folosit un blat subțire.

2

Blatul l-am tăiat în două.

3

Blatul să nu fie foarte însiropat,fiind subțire se poate rupe usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema cu mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (29)

anca_rm 1

25.04.2016, 10:13

si eu zic ca este foarte bun , imi place

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:30

vaiii ce bine arata

AdinaG 1

12.06.2016, 20:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Albinita