Prajitura cu crema de branza

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 3998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 150 g margarina
  • 2 linguri smantana
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~500 g faina
  •  Crema de branza:
  • 500 g pranza proaspata
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri gris
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza:

Aluat:


Oul se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Se adauga margarina moale si se continua mixarea,apoi se incorporeaza si smantana.Praful de copt se stinge in o lingurita otet si se pune peste amesteca.Se lasa mixerul deoparte si se ia o lingura;incorporam treptat faina si framantam un aluat neted.Se linveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste crema.


Crema de branza:


Branza se amesteca cu zaharul,galbenusurile,faina si grisul.Se obtine o crema mai mult sau mai putin lichida.


O tava(30x20) se unge cu ulei si se aseaza hartia de copt.Aluatul se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi de marimea tavei.In tava se aseaza prima foaie,crema si ultima foaie.Tava se lasa la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la foc mediu-mic!partea de sus trebuie sa fie aurie.Tava se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Cand este complet racita se porportioneaza prajitura si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

19.03.2011, 22:42

ce bine arata

kamy 1

20.03.2011, 16:02

buna rau

adry88 1

03.06.2011, 10:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem de gutui