Prajitura cu mac Tosca

de lacralacry in Prajituri, 29 Iun 2014 | 18602 vizualizari

 

Un dulce pe care copii il savureaza in orice moment!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu mac:
  • 8 albusuri
  • 150 g mac
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • un plic budinca de vanilie
  • 300 g unt
  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 2 pachete biscuiti Petit Beure
  • 200 ml cafea
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 100 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac Tosca:

Batem cele opt albusuri cu un varf de cutit de sare pana se intaresc si sta telul drept, dupa care adaugam zaharul treptat in ploaie si mixam in continuare... batem albusurile pana acestea se intaresc si zaharul este complet topit si incorporat. Apoi adaugam macul in compozitia prajiturii, adaugam praful de copt si faina. Faina o adaugam in ploaie si amestecam continuu, pentru a nu se lasa albusurile batute. Dupa ce am adaugat toate ingredientele, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem blatul in cuptorul incins in prealabil si il lasam la copt aproximativ o jumatate de ora, la foc mediu.


Aproape de final il verificam cu o scobitoare, pentru a vedea daca este gata copt sau mai trebuie lasat. Daca nu se tine nimic de scobitoare inseamna ca este gata, daca nu mai trebuie lasat putin.


Pentru crema de vanilie amestecam intr-un bol cele opt galbenusuri cu zaharul si batem pana cand acesta se topeste . Adaugam apoi laptele si plicul cu budinca, dupa care punem crema pe foc la bain-marie, amestecand continuu. Compozitia se lasa la foc, amescand pana cand aceasta incepe sa se ingroasa, dupa care o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, adaugam untul (sa nu fie rece de la frigider) si il incorporam in crema, pana cand aceasta devine omogena. Cand blatul cu mac este rece incepem sa intindem pe acesta crema de vanilie.


Peste crema vom pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea (eu avand o fetita mica :) nu am facut cafea prea tare.. ci am lasat doar aroma sa fie. Biscuitii se trec repede prin cafea ca sa nu se inmoaie prea tare si sa se farame si ii asezam imediat pe prajitura.


Glazura: Am folosit ciocolata de menaj (200 g), data pe razatoare, 100 g de unt si 100 ml de frisca lichida. Intr-o cratita se amesteca toate si se pune la bain-marie, la foc mic si se amesteca pana devine omogena. Se toarna glazura de ciocolata calduta peste prajitura cu mac si se intinde uniform, inainte ca aceasta sa apuce sa se raceasca (pentru ca se intareste si nu se mai poate intinde). S


Se da la rece cca doua ore dupa care se poate taia si servi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac Tosca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

29.06.2014, 21:32

O prajitura foarte buna!

Andreea Caroline 1

29.06.2014, 22:18

O prajitura pe care trebuie sa o incerc si eu ...

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tosca