Prajitura cu crema de branza si mandarine

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Feb 2012 | 14118 vizualizari

 

Am vazut-o la Julie si am zis sa incerc si eu. Cu unele modificari si unele "nepotriviri" am reusit. Nu a iesit ea asa frumoasa dar a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • CREMA
  • 300g branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 25g unt
  • 5-6 mandarine
  • 1 lingurita gelatina
  • 300ml frisca lichida
  • esenta de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si mandarine:

BLAT


Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt.


Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat bine bine.


Se adauga galbenusurile, uleiul si coaja de portocala si se omogenizeaza.


Se adauga si amestecul de faina si se amesteca usor de sus injos ci o lingura pana la omogenizare.


Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Tava din reteta era de 26x17 iar eu am folosit de 28x20 si mi-a iesit mai subtire.


Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.


Se face testul cu scobitoarea.


Se scoate din tava si se lasa la racit.


CREMA


Se inmoaie gelatina in 2-3 linguri de zeama de mandarine, apoi se dizolva pe baie de abur.


Mandarinele se curata de coaje si samburi si se taie in bucati mici.


Se bate frisca bine bine si se pune esenta de portocale.


Se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra si untul pana se obtine o crema omogena.


Se adauga galatina racita, mandarinele si 2/3 din frisca batuta si se amesteca bine.


ASAMBLARE


Tava folosita pentru coacerea blatului se tapeteaza cu folie alimentara.


Se pune crema in tava, se niveleaza si deasupra se aseaza blatul si se apasa usor.


Este important ca tava sa fie cu pereti drepti. (dimensiunile bazei sa fie si sus la margine).


Eu am folosit o tava tronconica si cand am pus blatul peste crema era mai mic cu un centimetru de jur imprejur.


Se pune in frigider pana se incheaga crema bine.


Se rastoarna prajitura pe platou si se orneaza.


Din cauza tavii eu am fost nevoit sa tai 2-3 centimetri pe toate laturile.


Mi-au iesit niste prajiturele "cu stresina" care s-au papat primele ca aveau crema mai multa. Au fost cele mai bune.


Partea dreapta am pus-o pe platou ,am taiat-o in bucati si am ornat cu frisca.


Nu au iesit asa frumoase ca nu ma pricep eu prea bine la decorat si nici scule performante nu am, dar ma straduiesc.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

MotanLaOale 1

24.09.2013, 22:15

FlaviaD 1

24.09.2013, 22:21

MotanLaOale 1

24.09.2013, 23:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!