Prajitura cu crema de castane

de Dea_Dea in Prajituri, 4 Apr 2013 | 1299 vizualizari

 

O prajitura delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2 oua
  • 1 lingura de apa
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 150 gr pireu de castane
  • 300 gr frisca lichida
  • SIROP:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • 150 gr frisca
  • ciocolata rasa
  • crema de castane
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de castane:

Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt.


Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit. Se taie in doua si se insiropeaza.


CREMA: frisca se bate, jumatate se amesteca cu pireul de castane, jumatate se pastreaza pentru decor.


SIROP: apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


Se pune o parte de blat insiropat, crema, cealalta parte de blat insiropata, desupra se pune frisca, ciocolata rasa si floricele de crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Panacris 1

05.04.2013, 08:57

RuxyRux 1

05.04.2013, 22:13

Chiar delicioasa!

diana_k 1

08.04.2013, 16:35

place, place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de castane si flori cu gem de zmeura