Prajitura cu crema de castane

de Dea_Dea in Prajituri, 4 Apr 2013 | 1121 vizualizari

 

O prajitura delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2 oua
  • 1 lingura de apa
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 150 gr pireu de castane
  • 300 gr frisca lichida
  • SIROP:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • 150 gr frisca
  • ciocolata rasa
  • crema de castane
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de castane:

Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt.

Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit. Se taie in doua si se insiropeaza.

CREMA: frisca se bate, jumatate se amesteca cu pireul de castane, jumatate se pastreaza pentru decor.

SIROP: apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Se pune o parte de blat insiropat, crema, cealalta parte de blat insiropata, desupra se pune frisca, ciocolata rasa si floricele de crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de castane-0
Prajitura cu crema de castane-1
Prajitura cu crema de castane-2
Prajitura cu crema de castane-3
Prajitura cu crema de castane-4
Prajitura cu crema de castane-5
Prajitura cu crema de castane-6
Prajitura cu crema de castane-7
Prajitura cu crema de castane-8
Prajitura cu crema de castane-9

COMENTARII (38)

Panacris

Panacris 1

05.04.2013, 08:57

Rux

Rux 1

05.04.2013, 22:13

Chiar delicioasa!

diana_k

diana_k 1

08.04.2013, 16:35

place, place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!