Prajitura cu crema de lamaie si frisca

de marcelika in Prajituri, 26 Sep 2013 | 3855 vizualizari

 

e foarte racoritoare, si chiar daca a trecut vara merita incercata ! va provoc sa o incercati !

 

INGREDIENTE

  • -blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 12 linguri de faina,
  • razatura de lamaie,
  • un varf de cutit de sare
  • -crema:
  • 2 plicuri de crema de lamaie dr oetker,
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic frisca
  • 1 plic glazura de ciocolata
  • -sirop:
  • 1 litru apa,
  • 250 grame zahar,
  • o esenta rom
  • 2 lingurite razatura de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si frisca:

Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar si sarea pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani. Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma, se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai rapid. Se pune galbenusul peste albus, se adauga faina toata si se amesteca usor cu miscari circulare de sus in jos...cu mana e cel mai bine.

Se pregateste tava...eu am avut doar una rotunda, daca aveti dreptunghiulara e si mai bine, oricum va trebuie o tava destul de mare. Se unge cu putin ulei, se pune hartie de copt (depinde si de cuptor...eu am nevoie ptr. ca altfel imi arde prajitura) si se toarna incet compozitia in tava. O nivelati frumos si o introduceti in cuptorul preincalzit. Eu am tinut-o fix 30 minute, de obicei nu ma uit la ceas pentru ca stiu dupa miros cand trebuie scoasa, dar acum sunt foarte racita si nu am deloc miros.

Crema se face conform instructiunilor de pe plic

Siropul: in litrul de apa se adauga zaharul , esenta si razatura de lamaie si se amesteca pana se topeste zaharul....eu nu fierb siropul...asa se face in laboratoare

Se taie blatul in 3 dupa ce s-a racit , se insiropeaza primul blat, se pune jumatate din crema, se pune al doilea blat , se insiropeaza, iar crema si al treilea blat la fel se insiropeaza. Deasupra am pus frisca si glazura....(am gresit-o, am facut-o cam lichida deoarece am pus o lingurita de apa mai mult) de-aia a curs pe margini. daca va place asa , faceti la fel.

O bagati la frigider pana se raceste un picut.
 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

27.09.2013, 11:06

Ce prajitura buna

laura_n 1

27.09.2013, 14:33

delicioasa tre sa fie, arata tare bine

marcelika 1

27.09.2013, 22:03

va multumesc frumos ! Ina nu mai inghiti in sec.....nu mai am....)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!