Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 22 Mai 2015 | 8372 vizualizari

 

Cum e sezonul capsunilor,nu puteam prepara altceva decat o prajitura cu capsuni.Cu o minunata crema din mascarpone si frisca , aromata si pufoasa,cu capsuni in ea si un blat pufos cu capsuni,e un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8oua,
  • 8ling zahar,
  • 8ling faina,
  • 4 ling ulei,
  • 5 ling puire de capsuni,
  • 1 praf de copt,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 250g mascarpone,
  • 300ml smantana pentru frisca,
  • 100g capsuni taiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni. Acesta se obtine  zdrobind cativa capsuni cu blenderul. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Se adauga treptat zaharul si se bat pana se topeste complet.Se adauga amestecul de galbenusuri, amestecand usor, cu o spatula. La urma de incorporeaza faina si praful de copt cu aceleasi miscari incete,de jos in sus. Blatul astfel format se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se coace pana trece testul scobitorii.

In timp ce se raceste blatul, se face crema.Smantana pentru frisca de bate si cand incepe sa se intareasca se adauga branza mascarpone. Se bate in continuare pana se omogenizeaza bine, iar frisca s-a intarit. Daca se foloseste smantana neandulcita, se adauga 3-4ling zahar. Capsunele se taie felii mai groase si se amesteca cu crema de mascarpone.

Blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.Se opresc 3-4 ling de crema pentru deasupra. Se decoreaza cu capsuni taiate felii.

Se da totul la rece cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta cu fructe de padure