Prajitura cu crema de pere

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Oct 2013 | 2092 vizualizari

 

Ideea mi-a venit asa instantaneu,mi s-au copt foarte multe pere,din cauza de vreme frumoasa.Perele de toamna,,asa am pomenit eu din copilarie,le impacheta bunica in ziar si le urca in pod sa se coaca ,iar pe parcursul ierni mancam pere delicioase si aromate.S-au schimbat si vremurile,nici bunicile nu mai sunt.....si m-am trezit cu multe pere coapte,mananc,ca-mi plac,dar cat sa mananc si eu....Ca sa nu mai lungesc vorba mi-am propus sa fac o prajitura cu crema de pere.Ca a iesit sau nu,ce pot sa spun eu,ca m-as lauda singura..dar ceva, ceva tot a iesit si e si gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 3 oua
  • 8-9 pere foarte coapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 plicuri gelatina(20 g)
  • 300 ml frisca vegetala
  • 200 ml smantana 18% grasime
  • 1 plic glazura duo de la Dr.Oetker
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de pere:

Blat:


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem cu telul,apoi galbenusurile,unul cate unul si uleiul ca la maioneza.Adaugam nuca,faina,praful de copt si cacaoa,omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava(25/35) tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi o taiem in doua.O parte o lasam intreaga iar cealalta o maruntim.


Crema:


Curatam perele de coaja,dam cotorul la o parte si pasam foarte bine pana obtinem un piure,adaugam zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba.Separat spargem ouale si adaugam o lingura de zahar brun.Ouale omogenizate le turnam peste pireul de pere,amestecand in continu.Separat hidratam gelatina in apa rece,cca 100 ml.Lasam sa fiarba pireul cca 10 min,apoi tragem cratita de pe foc,asteptam cca 10 min si apoi adaugam gelatina,amestecand bine sa se incorporeze in piure.Lasam la racit cca 20 min.Frisca vegetala impreuna cu smantana le mixam bine pana se intaresc.Apoi incepem sa incorporam in frisca pireul de pere,pana obtinem o crema omogena ( este molicita ,dar se intareste cat sta la frigider).


Asamblare:


In tava in care am copt blatul,punem niste folie alimentara,asezam prima foaie,turnam din crema cat sa acopere bine foaia,apoi adaugam foaia faramitata si peste restul de crema.Deasupra turnam glazura de ciocolata,pe care am incalzit-o in apa fiarta.Dam la rece cca 5-6 ore,apoi cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura si o decoram dupa bunul plac.Eu am folosit o tema de sezon,adica toamna reprezentata prin pere,iar suprafara prajiturii reprezinta un covor de frunze maronii.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

31.10.2013, 19:06

Mama ce bunatate

Anett 1

31.10.2013, 20:58

foarte frumos!

Lia_ 1

02.11.2013, 07:08

eu te laud

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara cu fructe