Chec cu nuca si stafide ”asubana”

de asubana in Dulciuri, 4 Mar 2011 | 6111 vizualizari

 

Rapid si economic

 

INGREDIENTE

  • 5oua,
  • 1cana jumatate de zahar,
  • 1cana jumatate faina,
  • 1praf de copt,
  • 1 pachet de unt,
  • 2 linguri de cacaua,
  • 1 punguta cu stafide,
  • 1 pumn de nuca taiat marunt sau macinat,
  • 1 varf cutit de sare,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja la o lamaie,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si stafide ”asubana”:

Se separa galbenusurile de albusuri. Stafidele se lasa la muiat in esenta de vanilie pana se umfla, la fel se lasa si coaja de lamaie sa se moaie presurata cu zahar.Cele 5 galbenusuri se lasa intr-un vas separat cu untul si cu 2 linguri de zahar la cald pana se pregateste albusul spuma. Se adauga treptat restul de zahar si sarea.

Galbenusurile se amesteca cu untul si cele 2 linguri de zahar pana se omogeneaza apoi se adauga albusurile batute spuma si se inglobeaza cu faina in ploaie pana se formeaza o pasta. Plicul de praf de copt se stinge in zeama de lamaie si se adauga in compozitie. Se adauga coaja de lamaie lasata in prealabil la inmuiat in zahar , zaharul vanilat. O parte se amesteca cu cacaua (daca va pace sa iasa mai colorata adaugati mai multa cacaua) si nuca iar cealalta parte o amestecati cu stafidele. Eu impart aceasta copozitie in 2 vase :- unul il fac cu stafidele inmuiate in esenta de vanilie.- altul cu cacaua, ciocolata apoi adaug nuca pisata. Se da o forma dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si stafide ”asubana”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:36

adry88 1

11.06.2011, 17:36

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Baclava