Chec cu nuca si stafide ”asubana”

de asubana in Dulciuri, 4 Mar 2011 | 6168 vizualizari

 

Rapid si economic

 

INGREDIENTE

  • 5oua,
  • 1cana jumatate de zahar,
  • 1cana jumatate faina,
  • 1praf de copt,
  • 1 pachet de unt,
  • 2 linguri de cacaua,
  • 1 punguta cu stafide,
  • 1 pumn de nuca taiat marunt sau macinat,
  • 1 varf cutit de sare,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja la o lamaie,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si stafide ”asubana”:

Se separa galbenusurile de albusuri. Stafidele se lasa la muiat in esenta de vanilie pana se umfla, la fel se lasa si coaja de lamaie sa se moaie presurata cu zahar.Cele 5 galbenusuri se lasa intr-un vas separat cu untul si cu 2 linguri de zahar la cald pana se pregateste albusul spuma. Se adauga treptat restul de zahar si sarea.

Galbenusurile se amesteca cu untul si cele 2 linguri de zahar pana se omogeneaza apoi se adauga albusurile batute spuma si se inglobeaza cu faina in ploaie pana se formeaza o pasta. Plicul de praf de copt se stinge in zeama de lamaie si se adauga in compozitie. Se adauga coaja de lamaie lasata in prealabil la inmuiat in zahar , zaharul vanilat. O parte se amesteca cu cacaua (daca va pace sa iasa mai colorata adaugati mai multa cacaua) si nuca iar cealalta parte o amestecati cu stafidele. Eu impart aceasta copozitie in 2 vase :- unul il fac cu stafidele inmuiate in esenta de vanilie.- altul cu cacaua, ciocolata apoi adaug nuca pisata. Se da o forma dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si stafide ”asubana”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:36

adry88 1

11.06.2011, 17:36

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu nuci, stafide si rahat