Chec cu nuca si stafide ”asubana”

de asubana in Dulciuri, 4 Mar 2011 | 6669 vizualizari

 

Rapid si economic

 

INGREDIENTE

  • 5oua,
  • 1cana jumatate de zahar,
  • 1cana jumatate faina,
  • 1praf de copt,
  • 1 pachet de unt,
  • 2 linguri de cacaua,
  • 1 punguta cu stafide,
  • 1 pumn de nuca taiat marunt sau macinat,
  • 1 varf cutit de sare,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja la o lamaie,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si stafide ”asubana”:

Se separa galbenusurile de albusuri. Stafidele se lasa la muiat in esenta de vanilie pana se umfla, la fel se lasa si coaja de lamaie sa se moaie presurata cu zahar.Cele 5 galbenusuri se lasa intr-un vas separat cu untul si cu 2 linguri de zahar la cald pana se pregateste albusul spuma. Se adauga treptat restul de zahar si sarea.

Galbenusurile se amesteca cu untul si cele 2 linguri de zahar pana se omogeneaza apoi se adauga albusurile batute spuma si se inglobeaza cu faina in ploaie pana se formeaza o pasta. Plicul de praf de copt se stinge in zeama de lamaie si se adauga in compozitie. Se adauga coaja de lamaie lasata in prealabil la inmuiat in zahar , zaharul vanilat. O parte se amesteca cu cacaua (daca va pace sa iasa mai colorata adaugati mai multa cacaua) si nuca iar cealalta parte o amestecati cu stafidele. Eu impart aceasta copozitie in 2 vase :- unul il fac cu stafidele inmuiate in esenta de vanilie.- altul cu cacaua, ciocolata apoi adaug nuca pisata. Se da o forma dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si stafide ”asubana”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:36

adry88 1

11.06.2011, 17:36

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu ciocolata