Prajitura cu crema de portocala

de Rocsi in Prajituri, 8 Noi 2014 | 6436 vizualizari

 

Au inceput sa apara citricele alea bune, zemoase, aromate si tare imi place sa le folosesc la deserturi. Am profitat de faptul ca este ultimul week-end cand se mananca de frupt si am pregatit o super prajitura, pufoasa cremoasa si delicioasaaaaa...Trebuie sa o incercati si voi ca sa vedeti ca am dreptate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt

Pentru crema:

  • 550 ml lapte
  • 1 portocala mare
  • 5 linguri amidon
  • 150 gr unt de 80% grasime
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 canita cu alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocala:

Foile:

Separam 3 oua.

Mixam galbenusurile spuma cu 3 linguri de zahar, adaugam 3 linguri de lapte, apoi 5 linguri de faina si o lingurita praf de copt.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de mai sus cu ajutorul unei palete.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.

O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie.


Crema:Dam coaja de portocala pe razatoarea mica si stoarcem sucul intr-un bol.

In sucul obtinut punem amidonul, zaharul si le amestecam bine.

Intr-un vas cu fundul mai gros turnam laptele, il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.

Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa.

Tragem crema de pe foc, o acoperim cu o folie si o lasam la racit.

Untul il mixam spuma cu zaharul pudra, incorporam crema fiarta rece, iar la final coaja rasa de portocala.


Asezam prima foaie in tava in care am copt foile, punem circa 3/4 din crema si o nivelam.

Venim cu al doilea blat si restul de crema.

Frisca rece o mixam spuma, iar alunele le macinam.

Punem frisca deasupra, o nivelam, apoi cu un pieptan de bucatarie formam niste valuri. Presaram alunele macinate si dam prajitura la rece.


Pofta buna si week-end frumos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Rocsi 1

10.11.2014, 22:15

Multumesc mult Anca

geoline 1

11.12.2014, 20:52

yamyyy ce bine arata...o adevarata bucatareasa

Rocsi 1

12.12.2014, 10:28

Multumesc mult Geoline

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu branza dulce si stafide