Prajitura cu crema de vanilie

de Steffy in Prajituri, 19 Mai 2014 | 4079 vizualizari

 

Initial, am vrut sa fac prajitura Rudy, insa aluatul nu mi-a iesit conform retetei si bineinteles ca am facut modificari si mi-a iesit o prajitura foarte buna cu vanilie.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • o esenta de rom

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 1 litru lapte
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Crema de vanilie - intr-un litru de lapte punem plicurile de budinca si zaharul. Lasam la foc mic si amestecam incontinuu pana fierbe. Adaugam pliculetul de zahar vanilinat si acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca.


Aluatul - amestecam faina cernuta, cacaoa si praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele, ouale, esenta de rom si amestecam bine pana se face un aluat care nu se lipeste de maini. Impartim in 2 bucati, acoperim cu folie alimentara si introducem la congelator pentru 30 minute.


Crema de vanilie racita o mixam cu 4 oua intregi.


Scoatem din congelator o bucata de aluat si o dam pe razatoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem crema de vanilie, apoi radem cea de-a doua parte de aluat.


Se introduce la cuptor pentru 35-40 minute la foc potrivit. Prajitura este gata cand trece testul scobitorii. Se serveste rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

babi5 1

20.05.2014, 09:59

Trecut la favorit

laura_n 1

20.05.2014, 15:30

interesanta, cred ca o sa incerc si eu varianta asta!

marcela1979 1

20.05.2014, 17:17

Foarte buna prajitura ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao si budinca de vanilie