Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie

de gaby_duceag in Prajituri, 25 Ian 2013 | 11285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de cafea
  • o lingurita praf copt
  • o lingura apa
  • o lingura ulei
  • 5-6linguri faina
  • un varf de cutit sare
  • Crema
  • 200 ML frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura miere
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie,
  • 4 linguri zahar,
  • 120 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie:

Bati spuma albusurile. Galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul. In albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor.

Adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt,cafeaua,praful de sare. Omogenizezi. Pui totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci la foc potrivit aprox 30 min. Cand e rece, tai blatul in doua.


Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un castron. Frisca se infierbanta bine(nu se fierbe). Se toarna fierbinte peste ciocolata si se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata adaugand si lingura de miere. Se baga la frigider pt cel putin 3-4 ore. Se scoate si se mixeaza pana ce devine o crema cu o consistenta bine legata (e una dintre cele mai bune creme pe care le-am gustat vreodata)



Se aseaza primul blat ,crema,apoi al doilea blat.


Preparam glazura: Intr-un castron topim la bain marine 100 gr ciocolata amaruie, 4linguri zahar, 120gr unt. (nu-l topiti complet!!!sa nu fie moale ci doar atat cat sa poata fi mixat) Se lasa sa se raceasca bine apoi bagati mixerul. Iese o glazura pufoasa si buna pe care o intindeti frumos peste prajiturica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Alinutza80 1

30.01.2013, 13:00

gaby_duceag 1

31.01.2013, 19:56

Micutza Luana 1

16.03.2013, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers