Prajitura cu crema si clementine

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 2297 vizualizari

 

Daca tot imi poarta numele,sau eu pe al lor,ma refer la fructele alea mici,portocalii ,dulci si zemoase,am zis sa fac ceva cu ele.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata

Crema

  • 1 plic de crema de trufe si ciocolata de la dr.Oetker
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana groasa
  • 3 plicuri cu zahar vanilat

Glazura

  • clementine 2-3
  • 1 plic de top gel
  • 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema si clementine:

Blatul


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga faina si nuca macinata,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( 20/30) se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.


Crema


Plicul de crema se amesteca cu zaharul si laptele rece,pana devine o crema consistenta.Separat amestecam smantana groasa cu zaharul vanilat si apoi o incorporam in crema.


Peste blatul racit intindem crema si lasam la rece cca 1/2 ora.


Pregatim glazura cum este specificat pe plic.Asezam clementinele peste crema si apoi turnam top gelul inca caldut ,lasam sa se intareasca si apoi portionam prajitura,taind cu un cutit umezit cu apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema si clementine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

02.02.2013, 19:16

frumoasa si delicioasa!

alilianaa 1

02.02.2013, 20:01

diana_k 1

02.02.2013, 20:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonacei cu rahat si ciocolata