Prajitura cu firmituri, gem si prune

de RuxyRux in Prajituri, 8 Sep 2013 | 11691 vizualizari

 

E o prajitura delicioasa cu blatul de la "Rudy cu firmituri( fara cacao)"...gem de prune minunat pregatit in casa si prune grase atat de bune...se prepara extrem de rapid...iar gustul e divin :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 400 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg si jumatate de prune
  • 3 borcanele de gem
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu firmituri, gem si prune:

Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, vanilia, galbenusul de ou, faina si praful de copt. Se amesteca bine si se fac firmiturile( dureaza in jur de 3 minute). Se lasa deoparte vasul.


Prunele se spala si se taie in jumatati se scot samburii.


Gemul se amesteca bine sa devina mai fluid.


Intr-o tava dreptunghiulara, se pune jumatate din cantitatea de firmituri, se pun deasupra prunele, apoi peste tot se toarna gemul. Se niveleaza cu o spatula.


Punem deasupra si restul de firmituri.


Coacem la 180 de grade pentru 45 de minute.


E minunat de delicioasa prajitura, va garantez :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu firmituri, gem si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

Alina26 1

17.10.2013, 14:46

mamaaa....imi ploua in gura!!!!!

bianca92 1

17.10.2013, 21:39

trebuie neaparat incercata

RuxyRux 1

17.10.2013, 21:44

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu prune