Prajitura cu foaie sfaramata

de Valclaudia in Prajituri, 3 Noi 2013 | 7208 vizualizari

 

dupa reteta Timeei. Delicioasa, asa cum ma asteptam!

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 450 gr.faina
  • 200 gr. unt
  • 150 gr. zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit sare

Crema:

  • 150 ml lapte
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 foaie sfaramata
  • 150 gr. unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem (de mere am folosit eu)
  • 1 esenta de rom

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingurita de unt

Decor:

  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie sfaramata:

Amestecam toate ingredientele enumerate la aluat. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Il tinem o ora la frigider, apoi il impartim in 3 parti egale.


Ungem dosul tavii cu ulei, apoi intindem pe rand cele trei foi si le coacem la temperatura de 170 grade pana devin usor aurii (cca 10 min. fiecare).


Crema se prepara astfel: sfaramam cea mai putin reusita foaie, o amestecam cu 2 linguri de cacao,laptele la temperatura camerei, esenta de rom si gemul.


Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa.Adaugam cate o lingura din crema de unt peste amestecul de foi sfaramate pana incorporam toata cantitatea.


Cu aceasta crema umplem cele doua foi, apoi glazuram cu ciocolata topita la foc mic in 3 linguri de lapte si 1 lingurita de unt.


Decoram cu bombonele colorate si lasam sa se inmoaie foile de la crema pana a doua zi cand putem portiona prajitura.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

cu aceste cantitati mie mi s-a parut cam moale crema. Cand am sa repet aceasta reteta sigur voi umbla putin la cantitatea de lapte, adica am sa pun doar 100 ml lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie sfaramata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (17)

RoXx 1

03.11.2013, 20:51

delicioasa

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:43

Giana 1

04.11.2013, 08:51

Apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!