Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

de Moni_alex in Prajituri, 4 Ian 2016 | 12142 vizualizari

 

O prajitura cremoasa si aromata

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • Crema
  • 750 ml lapte
  • 75 g amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 100 g unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata:

Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare.

Se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si uleiul putin cate putin.

Apoi se adauga cacao si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca foarte usor pe verticala cu o lingura de lemn sau o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit aproximativ 35-40 minute la foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei straturi.

Pentru crema amestecam cele 3 linguri de zahar cu amidonul.
Adaugam 150 ml de lapte putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. 
Restul de lapte se toarna intr-un vas, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele mici si se incalzeste la foc mic pana fierbe apoi adaugam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa compozitia. Se laasa la racit.

Frecam spuma untul moale cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

Pentru glazura amestecam intr-un vas ciocolata cu lapte, zaharul, laptele,untul si punem pe baie de aburi pana se incalzesc si obtinem o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.

Asamblam prajitura o foaie de blat, un strat de crema, un strat glazura de ciocolata.

Am lasat-o pana a doua zi sa se inmoaie si apoi am taiat-o bucatele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

un_pisoi_indragostit 1

04.01.2016, 15:17

Dupa cum arata, sunt sigur ca are un gust FABULOS!

Rocsi 1

04.01.2016, 19:07

Este o prajitura nu delicioasa ci mega delicioasa!

Moni_alex 1

04.01.2016, 19:45

Multumesc frumos tuturor!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de cacao