Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie

de laura_n in Prajituri, 25 Ian 2013 | 19752 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac o prajitura cu foi si marturisesc ca din prejudecata, nu am facut pana acum: ca e greu de facut fiecare foaie.
Nimic mai simplu si in combinatie cu crema de lamaie, a iesit o prajitura cu adevarat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • faina aprox. 450-500 gr
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 6 lg ulei
  • 6 lg lapte
  • 1 lgta amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 1 + 1/2 l lapte dulce
  • 3 lg faina
  • 2 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • zeama de la o lamaie
  • jumatate pachet unt nesarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie:

Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit se adauga faina. Se framanta un aluat pe care eu l-am dat la frigider si am trecut la pregatirea cremei.

Am pus la fiert laptele, oprind o cana cu lapte pe care l-am amestecat cu faina, zaharul si amidonul. Am turnat apoi aceasta compozitie peste laptele pus la fiert si am amestecat continuu pana s-a ingrosat compozitia si apoi am adaugat coaja si zeama de la o lamaie. 

Am mai lasat un pic la fiert si apoi am dat deoparte sa se raceasca. Am adaugat untul si am frecat pana s-a incorporat tot untul. Am gustat un pic sa vad de dulce, avea un gust excelent, fin si dulce-acrisor.

Am scos aluatul de la frigider si am taiat in 3 parti egale. Am intins o foaie de copt, apoi am luat o portie de aluat si am intins-o direct pe foaie de copt. Am taiat marginile neregulate si am format o foaie dreapta. Am pus cu tot cu foaia de copt pe spatele unei tavi si am copt la foc mediu cam 10 min.

Dupa ce am copt toate cele 3 foi, am luat o tava si am asezat o foaie de copt, peste care am asezat o foaie de aluat, am pus jumatate din cantitatea de crema, apoi alta foaie, restul de crema si am incheiat cu a treia foaie .

Am pus tava intr-o folie mare de plastic si am dat la rece, sa se fragezeasca foile. A doua zi am scos prajitura din folie, am pudrat cu zahar vanilat si am portionat cateva bucati pe care le-am savurat cu placere.

TIPS-URI

1

o sa postez poze si cu foile facute de indata ce le recuperez din telefon

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada