"Aish Saraya" ( "Eish Saraya")

de Mihaela11_jo in Prajituri, 5 Iul 2013 | 3090 vizualizari

 

“Aish Saraya” ( sau “Eish Saraya”) este un desert specific tarilor arabe; originea si numele sunt disputate.
In dialectul egiptean “aish” inseamna paine, “saraya” palat,serai;deci numele s-ar traduce “painea seraiului(palatului)”.
In limba araba “aish” inseamna viata, deci traducerea numelui ar fi “viata la serai(palat)”.
Oricum este un desert delicious ( si foarte, foarte dulce!!!!!!!!)aromat si aspectuos care este usor de preparat.
La “ Aspirin day” organizata de firma Bayer am mancat “Aish Saraya” la restaurantul Vila Mediteraneo de la Marriott- Amman si mi s-a facut o pofta!!!!!!!!!!!!!Era si foarte minutios si apetisant decorata.

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati de paine toast
  • Pentru siropul de zahar
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de apa
  • 1 lingura de apa de roze
  • 1 lingura de apa de flori de portocal
  • sucul de la ½ de lamaie
  • Pentru caramel
  • 1 cana de apa
  • 1 cana de zahar
  • Pentru budinca
  • 1 litru de lapte
  • 4 linguri cu varf de amidon de porumb
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa de roze
  • 2 linguri de apa de flori de portocal
  • Pentru decor
  • fistic zdrobit
  • migdale(optional)
  • cirese confiate(optional)
  • O forma de tarta cu diametrul de 28 cm.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Aish Saraya" ( "Eish Saraya"):

Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie.


Caramelul


Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia o culoare usor aurie si se repartizeaza uniform pe forma de tarta. Se aseaza feliile de paine in forma de tarta.


Siropul de zahar


Se pune la fiert la foc mic zaharul cu apa si sucul de lamaie ; se fierbe pana se ingroasa putin , apoi se adauga apa de roze si apa de flori de portocal. Se toarna uniform peste painea prajita.


Budinca


Se pune laptele si zaharul la fiert, pastrand cca 150 ml de lapte,care se amesteca bine cu amidonul. Cand laptele incepe se fiarba se adauga amidonul dizolvat in laptele rece; se amesteca incontinuu la foc mediu. Cand budinca incepe sa fiarba se mai lasa cca 2-3 minute pana se intareste. Se toarna peste painea cu sirop de zahar.


Se decoreaza dupa preferinta. Se lasa la frigider 3-4 ore. Se serveste rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Painea se poate praji si in toaster

2

Acest desert se poate pregatii si in cupe

Daca ti-a placut reteta noastra ""Aish Saraya" ( "Eish Saraya")" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Mihaela11_jo 1

19.09.2013, 20:46

Giana

-Miti- 1

16.12.2013, 21:08

stii ca eu sunt amatoare.Nota 10 ptr prezentare

Mihaela11_jo 1

22.12.2013, 21:38

Adina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca din chifle cu branza sarata