Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Este pentru prima data cand fac o prajitura cu foi si marturisesc ca din prejudecata, nu am facut pana acum: ca e greu de facut fiecare foaie.
Nimic mai simplu si in combinatie cu crema de lamaie, a iesit o prajitura cu adevarat delicioasa.
Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit se adauga faina. Se framanta un aluat pe care eu l-am dat la frigider si am trecut la pregatirea cremei.
Am pus la fiert laptele, oprind o cana cu lapte pe care l-am amestecat cu faina, zaharul si amidonul. Am turnat apoi aceasta compozitie peste laptele pus la fiert si am amestecat continuu pana s-a ingrosat compozitia si apoi am adaugat coaja si zeama de la o lamaie.
Am mai lasat un pic la fiert si apoi am dat deoparte sa se raceasca. Am adaugat untul si am frecat pana s-a incorporat tot untul. Am gustat un pic sa vad de dulce, avea un gust excelent, fin si dulce-acrisor.
Am scos aluatul de la frigider si am taiat in 3 parti egale. Am intins o foaie de copt, apoi am luat o portie de aluat si am intins-o direct pe foaie de copt. Am taiat marginile neregulate si am format o foaie dreapta. Am pus cu tot cu foaia de copt pe spatele unei tavi si am copt la foc mediu cam 10 min.
Dupa ce am copt toate cele 3 foi, am luat o tava si am asezat o foaie de copt, peste care am asezat o foaie de aluat, am pus jumatate din cantitatea de crema, apoi alta foaie, restul de crema si am incheiat cu a treia foaie .
Am pus tava intr-o folie mare de plastic si am dat la rece, sa se fragezeasca foile. A doua zi am scos prajitura din folie, am pudrat cu zahar vanilat si am portionat cateva bucati pe care le-am savurat cu placere.
1
o sa postez poze si cu foile facute de indata ce le recuperez din telefon
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult