Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie

de laura_n in Prajituri, 25 Ian 2013 | 12793 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac o prajitura cu foi si marturisesc ca din prejudecata, nu am facut pana acum: ca e greu de facut fiecare foaie.
Nimic mai simplu si in combinatie cu crema de lamaie, a iesit o prajitura cu adevarat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • faina aprox. 450-500 gr
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 6 lg ulei
  • 6 lg lapte
  • 1 lgta amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 1 + 1/2 l lapte dulce
  • 3 lg faina
  • 2 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • zeama de la o lamaie
  • jumatate pachet unt nesarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie:

Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit se adauga faina. Se framanta un aluat pe care eu l-am dat la frigider si am trecut la pregatirea cremei.


Am pus la fiert laptele, oprind o cana cu lapte pe care l-am amestecat cu faina, zaharul si amidonul. Am turnat apoi aceasta compozitie peste laptele pus la fiert si am amestecat continuu pana s-a ingrosat compozitia si apoi am adaugat coaja si zeama de la o lamaie.


Am mai lasat un pic la fiert si apoi am dat deoparte sa se raceasca. Am adaugat untul si am frecat pana s-a incorporat tot untul. Am gustat un pic sa vad de dulce, avea un gust excelent, fin si dulce-acrisor.


Am scos aluatul de la frigider si am taiat in 3 parti egale. Am intins o foaie de copt, apoi am luat o portie de aluat si am intins-o direct pe foaie de copt. Am taiat marginile neregulate si am format o foaie dreapta. Am pus cu tot cu foaia de copt pe spatele unei tavi si am copt la foc mediu cam 10 min.


Dupa ce am copt toate cele 3 foi, am luat o tava si am asezat o foaie de copt, peste care am asezat o foaie de aluat, am pus jumatate din cantitatea de crema, apoi alta foaie, restul de crema si am incheiat cu a treia foaie .


Am pus tava intr-o folie mare de plastic si am dat la rece, sa se fragezeasca foile. A doua zi am scos prajitura din folie, am pudrat cu zahar vanilat si am portionat cateva bucati pe care le-am savurat cu placere.

 

TIPS-URI

1

o sa postez poze si cu foile facute de indata ce le recuperez din telefon

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

adry88 1

26.01.2013, 13:43

foarte buna

ionela2682 1

26.01.2013, 15:56

laura_n 1

26.01.2013, 16:03

va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Alba ca Zapada''