Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie

de laura_n in Prajituri, 25 Ian 2013 | 19665 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac o prajitura cu foi si marturisesc ca din prejudecata, nu am facut pana acum: ca e greu de facut fiecare foaie.
Nimic mai simplu si in combinatie cu crema de lamaie, a iesit o prajitura cu adevarat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • faina aprox. 450-500 gr
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 6 lg ulei
  • 6 lg lapte
  • 1 lgta amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 1 + 1/2 l lapte dulce
  • 3 lg faina
  • 2 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • zeama de la o lamaie
  • jumatate pachet unt nesarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie:

Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit se adauga faina. Se framanta un aluat pe care eu l-am dat la frigider si am trecut la pregatirea cremei.

Am pus la fiert laptele, oprind o cana cu lapte pe care l-am amestecat cu faina, zaharul si amidonul. Am turnat apoi aceasta compozitie peste laptele pus la fiert si am amestecat continuu pana s-a ingrosat compozitia si apoi am adaugat coaja si zeama de la o lamaie. 

Am mai lasat un pic la fiert si apoi am dat deoparte sa se raceasca. Am adaugat untul si am frecat pana s-a incorporat tot untul. Am gustat un pic sa vad de dulce, avea un gust excelent, fin si dulce-acrisor.

Am scos aluatul de la frigider si am taiat in 3 parti egale. Am intins o foaie de copt, apoi am luat o portie de aluat si am intins-o direct pe foaie de copt. Am taiat marginile neregulate si am format o foaie dreapta. Am pus cu tot cu foaia de copt pe spatele unei tavi si am copt la foc mediu cam 10 min.

Dupa ce am copt toate cele 3 foi, am luat o tava si am asezat o foaie de copt, peste care am asezat o foaie de aluat, am pus jumatate din cantitatea de crema, apoi alta foaie, restul de crema si am incheiat cu a treia foaie .

Am pus tava intr-o folie mare de plastic si am dat la rece, sa se fragezeasca foile. A doua zi am scos prajitura din folie, am pudrat cu zahar vanilat si am portionat cateva bucati pe care le-am savurat cu placere.

TIPS-URI

1

o sa postez poze si cu foile facute de indata ce le recuperez din telefon

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Albinita