Prajitura cu foi de nuca si biscuiti

de trifadalia in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 2328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Foi
  • 9 linguri zahar,
  • 2 oua intregi,
  • 2 linguri miere de albine,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie,
  • 9 linguri nuca macinata,
  • faina cat cuprinde(300-350gr).
  • Crema:
  • 500 ml lapte,
  • 2ling.gris,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 rama ,
  • 100 ml frisca,
  • 2 pachete de biscuiti,
  • 100 ml cafea fiarta,
  • 200 gr zahar.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de nuca si biscuiti:

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitorul.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei.

Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharl vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.Apoi se adauga in rama frecata spuma in prealabil.

Frisca se bate spuma.

Asamblare:1 foaie cu nuca,1/2 crema,biscuiti muiati in cafea,1/2 crema,a2a foaie cu nuca,frisca si optional bombonele de ciocolata.Eu am ras ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de nuca si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj( de casa)