Prajitura cu foi de pandispan

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Noi 2015 | 6418 vizualizari

 

Am plecat sa iau masline si m-am intors si cu un pachet cu foi de pandispan, ca mi-a placut mie cum arata si m-am gandit sa fac ceva dulce nu foarte complicat....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de pandispan 3 buc = 300 g
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 400 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • Decor
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de pandispan:

Pentru ca foile sunt deja facute, nu ne mai ramane decat sa facem crema. Mai intai punem smantana pentru frisca intr-o craticioara, adaugam ciocolata si punem craticioara pe foc, amestecand continuu pana se topeste ciocolata, avand grija ca smantana sa nu atinga punctul de fierbere. Dupa ce ciocolata s-a topit, bagam craticioara la congelator si o lasam cca 3 ore. Intre timp punem la hidratat gelatina in apa rece. Ouale cu zaharul le mixam bine apoi pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat tragem de pe foc lasam 10 min si apoi adaugam gelatina hidratata, omogenizam si incorporam in mascarpone. Dam la frigider pana scoatem cicolata din congelator. Scoatem craticioara din congelator si incorporam in crema de mascarpone, mixand bine pana obtinem o crema spumoasa.Tapetam cu folie alimentara o tava la dimensiunile foilor de pandispan. Asezam prima foaie intindem un strat de crema, uniformizam, adaugam foaia a doua, intindem din nou un strat de crema, apoi ultima foaie si deasupra restul de crema. Presaram deasupra aschii de ciocolata si dam tava la frigider cca 2 ore. Se portioneaza folosind un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

TIPS-URI

1

chiar daca crema de mascarpone s-a intarit nu e nici o problema se mixeaza bine impreuna cu crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Panacris 1

15.11.2015, 13:54

Bya Ralu 1

15.11.2015, 17:06

foarte fain arata

Teo 1

16.11.2015, 21:27

De nerefuzat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ochelari pentru picnic