Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao

de Alexandra Craiovan in Prajituri, 28 Dec 2014 | 8378 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa pe care eu si iubitul meu o adoram.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • Pentru crema :
  • 1 cana de lapte
  • 200 -250 g de zahar tos
  • 2 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pachet de margarina sau unt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • nuca de cocos
  • Glazura de cacao:
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • 2 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao:

Foile se pregatesc astfel:



Se topesc 3 linguri de zahar si se sting cu cele 4 linguri de apa apoi se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Restul de zahar se amesteca bine cu cele 2 oua si cele 10 linguri de ulei apoi se adauga zaharul topit si racit. Se adauga 1 lingurita de bicarbonat si faina cat cuprinde astfel incat sa se poata face un aluat. Se taie aluatul in 3 parti egale care se vor intinde cu sucitorul si se pun pe rand la copt pe dosul tavii peste foaia de copt. O foaie o lasam la copt cam 20-25 min pana se intareste foaia si se face ca biscuitele ca si textura.



Crema :


Se pune la fiert laptele cu zaharul si se amesteca pana ce se topeste. Laptele il tragem putin de pe foc pentru a adauga cele 2 oua batute foarte bine cu 2 linguri de cacao, amestecand usor si continuu pentru a nu forma cocoloase. Apoi punem crema inapoi pe foc si punem si pachetul de unt sau margarina si lasam sa se topeasca timp in care amestecam in continuare. Dupa vreo 10-15 min luam crema de pe foc si fierbinte punem peste prima foaie jumatate din crema obtinuta apoi punem peste crema nuca de cocos in functie de preferinte. Punem imediat a doua foaie si presam putin cu palmele pentru a intra crema si in foaia de deasupra, peste care vom pune restul de crema si o intindem peste toata foaia. La fel vom pune putina nuca de cocos peste crema. Si in sfarsit punem a treia foaie presam putin cu palmele.


Glazura:


Intr-o cratita se pune la fiert apa cu zaharul. Dupa primele clocote se adauga margarina taiata cubulete, cacao si amestecam. Se lasa la fiert cca 5 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Se amesteca cca 1 minut, pana se dizolva zaharul. Aceasta o vom pune peste ultima foaie, o intindem peste toata suprafata foii apoi punem deasupra nuca de cocos. Prajitura se va manca abia a doua zi pentru ca trebuie sa se inmoaie foile.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Panacris 1

07.01.2015, 09:44

Bine ai venit! Delicioasă prăjitura!

Alexandra Craiovan 1

07.01.2015, 19:11

Multumesc dragă Panacris

noiinbucatarie 1

19.04.2016, 18:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ducesa"