Prajitura cu foi si crema de cacao

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2011 | 23386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 Foi :
  • 500 g faina
  • 150 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg lapte
  • 2 lg smantana
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 150 ml lapte
  • 3 lg rom
  • 3 lg gem de caise
  • Glazura :
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 25 g ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de cacao:

Pentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se dezlipeste de pe maini. Impartim coca in 3 parti si coacem 3 foi pe fundul unei tavi (d=23*35 cm)


Pentru crema : o foaie o sfaramam si o stropim cu lapte. Adaugam si rom-ul.


Separat, amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi incorporam cacao; in aceste amestec adaugam foaia inmuiata cu lapte si amestecam pana omogenizam bine.


Pe una din cele 2 foi ramase, intindem gem de caise si punem crema de cacao; deasupra asezam cea de a doua foaie .


Pentru glazura : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, mixand mereu, apoi asezam pe foc mic sau pe baie de aburi , amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.


Intindem frumos bezeaua, apoi radem ciocolata .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:09

imi place

Bya Ralu 1

21.12.2012, 21:11

f bune

deyutzky 1

21.12.2012, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regala