Prajitura cu foi si crema de ness

de Sidy in Prajituri, 5 Ian 2011 | 5555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 125 g margarina
  • Crema:
  • 2 plicuri ness( 4 lingurite)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura apa
  • 100 g zahar praf
  • o esenta vanilie
  • 150 g nuci prajite si sfaramate
  • sare
  • cateva fructe confiate
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 125 g margarina
  • fructe confiate pentru decor( mango)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de ness:

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot. Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit. Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.


Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie. Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute. Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.


Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.


Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema. Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate. Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MIUTA 1

06.01.2011, 00:01

MotanLaOale 1

06.01.2011, 09:14

buna trebuie sa fie

Rocsi 1

06.01.2011, 10:47

mmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem